Ucraina plânge cu lacrimi amare. Rachetele rușilor au greșit ținta și au lovit blocurile locuite de civili

Sorin Barbu 24.02.2022, 14:00

Ucraina duce o viață și pe moarte pentru a-și păstra independența în lupta cu un adversar cu o armată numeroasă și mult mai bine dotată. Rachetele rușilor au lovit obiective militare și de infrastructură, dar au explodat și în zone locuite de civili. Agenția Reuters anunță că de la începutul atacului au murit opt persoane și nouă au fost rănite.

Rachetele rușilor au lovit locuințele civililor din Ucraina

O bătrână învelită într-un cearșaf subțire încearcă să-și sune rudele. Este foarte speriată și derutată. Stă pe o bancă în fața blocului în care locuiește, din care iese un fum gros. Rachetele rușilor nu s-au îndreptat spre baza militară din apropiere și au lovit acest bloc, din localitatea Chuhuiv de lângă Harkov.

Nu este singurul loc în care rachetele rivalilor au ajuns din greșeală. Presa din Ucraina relatează că mai multe proiectile au ajuns în zone civile și au prezentat și dovezi: fotografii și filmări care dovedesc dezastrul.

Cel puțin opt persoane au fost ucise și nouă au fost rănite în bombardamentele rusești, a declarat un consilier al ministrului ucrainean de interne, potrivit Reuters.

În acest timp, oficialii din Federația Rusă se laudă cu eficiența armatei și susțin că nu au întâmpinat o rezistență serioasă. Ziariștii din Ucraina au informații că armata lor a doborât șase avioane și a distrus patru tancuri, lângă Harkov. Soldații ruși ar fi luat-o la fugă și s-ar fi adăpostit în teritoriul rusesc.

Federația Rusă a atacat Ucraina din patru direcții și au folosit ca punct de plecare chiar și Belarusul. Inițial s-a spus că la această operațiune ar participa și forțe din Belarus, dar președintele acestei țări a negat această informație.

„Trupele noastre nu iau parte la această operaţiune”, a precizat Lukaşenko în timpul unei reuniuni cu şefii armatei sale, conform Agerpres.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe