Lupte grele în Ucraina. Oficialii ruși anunță însemnate câștiguri teritoriale

Mihnea Tălău 24.02.2022, 13:17
Lupte grele în Ucraina. Oficialii ruși anunță însemnate câștiguri teritoriale

Separatiştii proruşi din estul Ucrainei au înregistrat câştiguri teritoriale în faţa armatei ucrainene, în timp ce Kievul se confruntă încă din cursul dimineţii cu o invazie militară din partea forţelor Moscovei, anunță armata rusă.

„Populaţia civilă nu trebuie să se teamă de nimic”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konaşenkov, a declarat televiziunii de la Moscova că rebelii au avansat 3 kilometri în regiunea Doneţk şi 1,5 km în regiunea Lugansk.

El a mai afirmat că separatiştii „luptă şi angajează inamicul” în estul Ucrainei.

Generalul a dat asigurări că armata rusă nu vizează oraşele ucrainene, ci doar „infrastructurile militare, instalaţiile de apărare antiaeriană, aerodromurile militare şi aviaţia” cu „arme de înaltă precizie”. „Populaţia civilă nu trebuie să se teamă de nimic”, a spus el, scrie Agerpres.

SUA, bombardamente impotriva talibanilor

Ucraina anunță uciderea a peste 40 de soldaţi şi a 10 civili în cursul bombardamentelor

Ucraina la rândul său informează despre uciderea a peste 40 de soldaţi şi a 10 civili în cursul bombardamentelor, potrivit AFP.

„Ştiu că peste 40 de militari ucraineni au fost ucişi şi mai multe zeci răniţi şi vreo zece civili şi-au pierdut viaţa” în toată ţara, a declarat Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Aceste pierderi au fost provocate de loviturile aeriene şi de rachete lansate joi dimineaţa de forţele ruse, a conchis Konaşenkov.

Consilierul  preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat cu puțin timp în urmă,  că Ucraina este lovită de un al doilea val de atacuri cu rachetă

Autorităţile de la Kiev spun că primul val, lansat la scurt timp după ce preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat joi dimineaţă o operaţiune militară, a lovit centre de comandă militare şi alte clădiri din mai multe oraşe din Ucraina.
Și ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, confirmă că Rusia desfăşoară o ofensivă de amploare, din mai multe direcţii, şi că forţele ucrainene rezistă atacului.

„Nu, nu este o invazie rusă doar în estul Ucrainei, ci un atac de amploare din mai multe direcţii”, a scris Kuleba pe Twitter.

Lupte grele se dau și în apropierea granițelor României. Rușii atacă Insula Șerpilor, fostul teritoriu românesc din Marea Neagră.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...