Ucigașul Larisei Chelaru are planuri mari în libertate. Ce vrea să facă împreună cu familia sa

Rădulescu Valentin 16.07.2020, 08:51

În urmă cu câțiva ani, Larisa Chelaru, o fetiță de numai 8 ani, a fost bătută și violată și ucisă de un tânăr apropiat de familia ei. Acesta a primit pe atunci mai mulți ani de închisoare, iar acum a fost eliberat și a decis să își refacă viața.

Larisa Chelaru, ucisă fără milă

În anul 2005, fetița familiei Chelaru a dispărut, iar nimeni nu avea idee ce s-a putut întâmpla cu fiica lor. După zeci de căutări nereușite efectuate de autorități, un vecin a găsit trupul Larisei Chelaru într-un tomberon de gunoi. Pe atunci, primul suspect a fost un șofer de taxi, care după ce a văzut că apare pe toate posturile de tv, s-a sinucis. După mai multe căutări, polițiștii l-au suspectat chiar și pe fratele Larisei, Cosmin. Într-un final, medicii legiști au concluzionat că fetița în vârstă de numai 8 ani a fost violată, după care a fost omorâtă prin sufocare.

După efectuarea probelor biologice, s-a aflat că este vorba despre Robert Ciobanu, prietenul cel mai bun al fratelui victimei, dar și vecin de bloc cu familia Larisei. Când a fost interogat, tânărul a povestit fără nici o reținere faptele comise. Acesta a atras-o pe Larisa în apartamentul lui, unde a încercat să o violeze, dar fetița a început să țipe. Așadar, tânărul a lovit-o puternic, după care a părăsit apartamentul. Ucigașul în vârstă de 17 ani s-a reîntors în apartament, unde fata a început să își revină. Pentru a fi sigur că nu își anunță părinții despre faptele petrecute, Robert Ciobanu a violat-o, iar mai apoi a decis să o stranguleze de frică.

Ucigașul Larisei Chelaru are planuri mari în libertate. Ce vrea să facă împreună cu familia sa
Ucigașul Larisei Chelaru are planuri mari în libertate. Ce vrea să facă împreună cu familia sa

Criminalul și-a refăcut viața

Robert Ciobanu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, dar pedeapsa a fost redusă doar la 15 ani pentru că era minor. Atunci când tatăl victimei a aflat acest lucru, a decis să se sinucidă la locul de muncă. După schimbarea Codurilor Penale, în 2014, pedeapsa a fost recalculată, iar criminalul a fost eliberat condiționat, după o executare de nouă ani a pedepsei. Pe atunci, Robert Ciobanu s-a mutat într-un sat, departe de familia victimei, împreună cu tatăl bolnav. În prezent acesta este căsătorit și are un copil, iar de curând a decis să plece definitiv din România, împreună cu familia, după ce săptămâna trecută a primit oficial libertatea.

„Sa omori un copil si dupa noua ani sa fii liber… Din punctul meu de vedere, acest Robert Ciobanu, de-a lungul existentei sale in libertate, o sa arate, din nou, cat de slab este sistemul. Nu e vorba de ineficienta organelor abilitate, ca prima data, ci din cauza posibilitatilor de eliberare a unui astfel de individ. A stat noua ani in inchisoare si nu si-a dat seama ca e bolnav psihic..”, au spus persoane apropiate violatorului, potrivit romaniatv.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe