Uber va fi disponibil și în Craiova. ”Am observat potențialul orașului”

Stan Filon 11.03.2021, 17:49
Uber va fi disponibil și în Craiova. ”Am observat potențialul orașului”

Uber se extinde și va fi disponibil și în Craiova! Începând cu data de 11 martie, craiovenii se vor putea bucura și ei de călătoriile cu Uber. Astfel, celebra companie a ajuns în 7 dintre orașele României. Cei care aleg Uber vor avea și o surpriză de proporții.

Uber s-a lansat și în Craiova

Compania Uber le oferă craiovenilor un discount serios, la început de drum în orașul lor. Între 11 martie și 14 martie, utilizatorii din Craiova pot folosi codul ”HELLOCRAIOVA” pentru o reducere de 25%, pentru până la 4 lei reducere/călătorie, valabil la costul curselor UberX.  Cel mai utilizat serviciu Uber este UberX, care va fi disponibil astfel și în Craiova. La fel ca și în celelalte orașe din România unde este valabil Uber, șoferii sunt licențiați pentru a transporta clienții în siguranță.

”Ne bucurăm să lansăm Uber în Craiova, unul dintre cele mai importante orașe din sudul țării. Am observat potențialul orașului și suntem convinși că locuitorii Craiovei sunt deschiși la noi opțiuni de transport, bazate pe tehnologie. Colaborăm îndeaproape cu autoritățile locale pentru a le oferi craiovenilor alternative sigure de transport”, a declarat Ana Maria Borlovan, Country Operations Manager Uber România.

Uber s-a lansat și în Craiova
Uber s-a lansat și în Craiova

Siguranța și igiena, pe primul loc

Pasagerii primesc mai multe date, înainte de a se urca în mașina Uber. or ști astfel o serie de informații despre șofer, mașină și prețuri. Aplicația afișează poza șoferului, tipul de mașină, anul fabricației și numărul acesteia de înmatriculare.

În plus, pasagerii pot urmări cursa în aplicație. Aceștia pot vedea pe ce traseu se deplasează mașina atunci când vine la destinație, dar și în timpul cursei propriu-zise, atunci când și ei se află în mașină. Ei pot trimite statusul acesteia unui contact de încredere, pentru mai multă siguranță.

Aplicația le reamintește clienților și șoferilor să se spele pe mâini, să țină geamurile deschise pentru a facilita ventilația și aerul în timpul curselor, pentru o mai bună protecție împotriva temutului virus.

Masca este obligatorie în mașinile Uber

De altfel, Uber a lansat, încă de anul trecut, o serie de măsuri și proceduri pentru siguranță și igienă. Șoferii și pasagerii sunt obligați să poarte mască în timpul curselor și sunt rugați să confirme că au înțeles și respectă regulile impuse de organizațiile mondiale de sănătate.

Aceștia nu pot ocoli legea, deoarec Uber utilizează o tehnologie ce verifică dacă șoferii și clienții poartă masca de protecție în timpul curselor. Înainte de a se conecta în aplicație, trebuie să-și facă un selfie. Uber a oferit șoferilor dezinfectat și a instalat, gratuit, panouri separatoare. Uber s-a lansat, pentru prima dată în România, în București, în 2015. De atunci, s-a extins în Cluj, Timișoara, Iași, Brașov, iar în 2020 a ajuns în Constanța.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...