Uber, anunț important pentru clienți! Ce măsuri speciale adoptă pe perioada pandemiei

Diana Radu 14.05.2020, 11:29
Uber, anunț important pentru clienți! Ce măsuri speciale adoptă pe perioada pandemiei

Uber a anunțat că va implementa o serie de măsuri speciale pentru a proteja atât clienții, cât și șoferii pe perioada pandemiei. Printre acestea se numără purtarea obligatorie a măștii de către clienți pe toată durata călătoriei.

Ce măsuri speciale adoptă Uber pe perioada pandemiei

Celebra companie de taximetrie anunță că de luni, 18 mai toți angajații și Uber din Europa, SUA, America de Sud, Asia și Canada vor fi nevoiți să poarte mască. În cazul în care pasagerii refuză să poarte măscă, contul acestora ar putea fi dezactivat. Măsurile vor rămâne în vigoare până la sfârșitul lunii iunie.

O altă regulă pe care o va implementa Uber pentru prevenirea unei posibile infectări este reducerea numărului de pasageri la trei, în loc de patru cum era până acum. De asemenea, clienții sunt rugați să folosească doar scaunele din spate.

uber, anunt, clienti, masuri, pandemie
Ce măsuri speciale adoptă Uber pe perioada pandemiei

Printre atribuțiile pe care le vor avea șoferii de Uber se numără dezinfectarea zilnică a mașinii, precum și efectuarea unei poze la începutul zilei pentru a dovedi că nu prezintă simptome de coronavirus. În plus, aceștia trebuie să fie dispuși să meargă cu geamurile deschise și să se spele pe mâini înainte de a se urca la volan.

De asemenea, compania va amplasa și panouri de protecție în mașină. Astfel, se va asigura distanța socială dintre șoferi și călători. Uber va acoperi va acoperi costurile pentru mii de astfel de panouri. În următoarele săptămâni acestea vor ajunge în posesia șoferilor Uber. Tot din partea firmei, șoferii vor primi gratuit și produse dezinfectante.

Potrivit reprezentanților companiei, Uber ia în considerare și posibilitatea de a cere pasagerilor să își facă o poză, pentru a dovedi că respectă noile reguli, respectiv dacă poartă mască de protecție.

Uber a anunțat că atât șoferii, precum și pasagerii care nu se supun noilor reguli, luate în contextul pandemiei de coronavirus, riscă dezactivarea contului, informează Reuters.

Urmăriți Impact.ro și pe