Avertismentul lui Marica, în plină pandemie: „Să nu picăm de fraieri!” Mesajul transmis de fostul internațional

Marian Cărăvan 14.05.2020, 09:10
Avertismentul lui Marica, în plină pandemie: „Să nu picăm de fraieri!” Mesajul transmis de fostul internațional

Fostul internațional Ciprian Marica, acum finanțatorul echipei de Liga 2 Farul Constanța și-a exprimat punctul de vedere în privința reluării fotbalului în România.

Avertismentul lui Marica, în plină pandemie

Postarea lui Ciprian Marica de pe pegina sa de pe Facebook repfrezintă un semnal de alarmă legat de noile măsuri impuse de autorități odată cu reluarea anumitor activități sportive. Fostul internațional consideră că măsurile îngreunează situația financiară a cluburilor, care și așa au destule probleme.

„Avem nevoie să ne antrenăm! Băieții au făcut-o în privat, dar nu este suficient pentru un sportiv de performanță. Avem voie în cantonament, dar nu știm când o să putem juca un meci oficial. Ne antrenăm câte 3-4, vestiarul închis, 3 teste la 14 zile și multe alte reguli de respectat, în baza restricțiilor impuse de contextul actual. Dar credeți că poate cineva să respecte regulile așa cum sunt ele puse pe hârtie de specialiști nevoiți să gândească la nivel larg și nu specific, pe fiecare situație dată? Și dacă da, cu ce costuri? Mie mi se pare că sunt niște reguli impuse greu de susținut chiar și de echipe din Liga 1, dar pentru cele din Liga 2.

În plus, dacă ne antrenăm ca fraierii timp de o lună și în prima etapă voit sau nu se anunță un caz de COVID-19 la una dintre echipe, ce facem? Banii cheltuiți, timp pierdut, munca în zadar și plecăm acasă? Este o situație fără precedent, o situație care nu știu unde ne va duce și ce implicații are dincolo de riscurile financiare care vin “la pachet”, cu “de toate”. Voi ce idei aveți pentru o asemenea situație? Până după-amiază (n.r. – miercuri, 13 mai) când așteptăm informații oficiale, m-ar interesa să știu cum vedeți voi adaptarea la o asemenea situație?”, a scris Ciprian Marica pe Facebook.

Fostul international Ciprian Marica este intervievat in timpul emisiunii ProSport Live, vineri 18 mai 2018, in Bucuresti MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOTO

Ce i-au răspuns fanii lui Ciprian Marica și ce se întâmplă cu Liga 2

Postarea lui Ciprian Marica nu a rămas fără ecou și imediat au venit și reacțiile internauților.

„Sezonul in curs ar fi trebuit înghețat iar in contextul actual sa vorbim de o eventuală începere sezonului 20/21…orice test pozitiv confirmat la una dintre echipe ar readuce echipele in situatia din martie. Sunt pierderi financiare in acest moment pentru toate părțile implicate, sa reiei un campionat care este deja in dubii nu cred ca este cea mai bună soluție”. – Valentin Radu

„Nu sunt vreun specialist în fotbal, îmi spun doar opinia mea. Sunt un suporter care își susține echipa favorită, dar părerea mea este că fotbalul în aceste momente este foarte greu de jucat din cauza acestui virus și ar trebui să se înghețe actualul sezon și să se revină cu forțe proaspete din luna august în noul sezon competițional⚽️??. Doamne ajută la toată lumea?!” – Ionuț Pandichi

Între timp, în videoconferința organizată de FRF a fost decisă și soarta Ligii 2. Astfel, primele șase clasate la momentul întreruperii campionatului (UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid) vor merge în play-off și se vor lupta pentru primele două locuri direct promovabile și locul de baraj de promovare. În play-off se va intra cu punctele acumulate în primele 24 de etape înjumătățite.

Celelalte echipe, printre care și Farul Constanța, nu vor mai disputa niciun meci și vor rămâne și în viitorul sezon în Liga 2.

Urmăriți Impact.ro și pe