Turneul la care Simona Halep poate juca din nou tenis. Organizatorii nu au ținut cont de scandalul de dopaj

Mihnea Tălău 30.10.2022, 12:47
Turneul la care Simona Halep poate juca din nou tenis. Organizatorii nu au ținut cont de scandalul de dopaj

Cu toate că Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Federația Internațională de Tenis, după ce a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă, ea poate continua să joace tenis. Astfel, jucătoarea din Constanța în vârstă de 31 de ani ar putea participa la un turneu caritabil la începutul lunii decembrie.

Simona Halep pe afișul de prezentare pentru acest turneu din Africa de Sud

În acest sens, Halep ar urma să ia parte la Africa Cares Tennis Challenge, un turneu demonstrativ, cu scop caritabil, care se va desfășura în Africa de Sud, la Johannesburg, pe 3 și 4 decembrie 2022, scrie playsport.ro.

Ea nu a făcut niciun anunț în acest sens, însă organizatorii turneului au pus-o pe Simona pe afișul de prezentare pentru acest turneu, alături de nume importante, de ieri și de azi, ale tenisului feminin mondial, cum ar fi Martina Hingis, Sloane Stephens sau Ons Jabeur.

Simona Halep este foarte afectată de decizia luată de Federația Internațională de Tenis, astfel încât există și posiblitatea ca în cele din urmă să nu se prezinte în Africa de Sud la începutul lunii decembrie. Ea trebuie să își pregătească și apărarea, pentru a-și dovedi nevinovăția.

Sportiva luptă să își dovedească nevinovăția

Tenismena traversează unul dintre cele mai grele momente din cariera sa, după ce a fost suspendată provizoriu din tenis de Agenția Internațională a Integrității în Tenis.

Controlul antidoping, efectuat în timpul ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open, a relevat că Simona Halep avea în sânge urme de Roxadustat, o substanță interzisă, motiv pentru care acum ea este suspendată provizoriu. În perioada care urmează, românca va lupta să demonstreze, după cum chiar ea a mărturisit, cu toate puterile sale, că nu a folosit substanța interzisă în mod conștient.

Dacă se descoperă că aceasta a consumat în mod conștient Roxadustat, potrivit Agenției Națională Antidoping, românca nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent de probele pe care aceasta le va prezenta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...