Turiștii din Predeal, îngroziți de urși. Un animal sălbatic a fost surprins intrând într-o pensiune

Badea Violeta 07.06.2022, 11:32
Turiștii din Predeal, îngroziți de urși. Un animal sălbatic a fost surprins intrând într-o pensiune

În ultimul timp, tot mai mulți urși și-au făcut apariția în staţiunile montane preferate de turiști. Chiar săptămâna trecută, un animal a intrat nestingherit într-o pensiune din Predeal, după ce și-a deschis singur ușa. Imaginile surprinse pe camerele de supraveghere ale unității de cazare arată cum ursul se uită împrejur, după mâncare, apoi părăsește zona.

Un urs a intrat într-o pensiune din Predeal

În România trăiesc cei mai mulți urși din Europa, iar acest lucru a devenit tot mai evident în ultima vreme. Nu mai târziu de săptămâna trecută, un animal și-a făcut curaj și a pătruns într-o unitate de cazare din Predeal.

Suficient de inteligent, animalul și-a deschis singur ușa nu o dată, ci de două ori. Ulterior, acesta a privit împrejur și a pătruns pe hol. Cel mai probabil, ursul se afla în căutarea hranei. La un moment dat, acesta s-a speriat, s-a ridicat în picioare și a dat să iasă. Nu a renunțat și și-a mai deschis o dată ușa.

A pus laba pe ușă, a așteptat câteva secunde, dar în cele din urmă a ales să plece. Din fericire, niciun om nu se afla în zonă în acel moment. Imaginile au devenit virale pe internet. Acestea au fost publicate, de curând, pe grupul de Facebook Specii Protejate.

Un urs a fost surprins intr-o pensiune din Predeal
Un urs a fost surprins intr-o pensiune din Predeal. Din fericire, nimeni nu a fost ranit

Urs surprins și în apropiere de Alba Iulia

Un urs a fost surprins și la câțiva kilometri de orașul Alba Iulia. Incidentul a avut loc chiar în prima zi a acestei luni, la intrarea în localitatea Dumitra, judeţul Alba.

Animalul a fost filmat de un șofer. În imagini se observă cum ursul aleargă pe un câmp, iar conducătorul auto este nevoit să frâneze pentru a nu intra cu autoturismul în el, potrivit adevărul.ro.

„Atenţionăm cetăţenii din Alba Iulia şi împrejurimi, doritori de drumeţii, plimbări şi picnic, să evite această zonă în perioada următoare, pentru siguranţa lor.

Sporiţi atenţia şi nu vă expuneţi riscurilor, iar dacă observaţi apariţia animalelor sălbatice în apropierea dumneavoastră, apelaţi serviciul unic de urgenţe 112”, au transmis reprezentanţii Primăriei Alba Iulia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...