Turiștii de pe litoral, vizați de amenzi usturătoare. Ce reguli trebuie să respecte pentru a nu plăti bani grei autorităților

Badea Violeta 29.06.2022, 16:50
Turiștii de pe litoral, vizați de amenzi usturătoare. Ce reguli trebuie să respecte pentru a nu plăti bani grei autorităților

Autoritățile se așteaptă ca anul acesta numărul persoanelor care se îndreaptă spre litoralul românesc să revină aproape la nivelul de dinaintea pandemiei, datorită faptului că s-au ridicat toate restricțiile. Dar turiștii care merg la mare vor trebui să respecte anumite reguli pentru a nu risca amenzi. Iată ce trebuie să știe orice persoană care ajunge anul acesta pe litoralul românesc!

Regulile pe care trebuie să le respecte turiștii de pe litoral

După o perioadă pandemică, românii simt nevoia să meargă în vacanțe și să își încarce bateriile după multă vreme. Cei care aleg litoralul românesc trebuie să ştie că există niște reguli pe care sunt nevoiți să le respecte pentru a nu risca amenzi.

Una dintre ele îi vizează pe cei care dețin animale de companie. Conform unui proiect de lege adoptat la începutul lui 2022, pe plajele litoralului Mării Negre este permis accesul cu animale de companie în afara sezonului estival.

În timpul sezonului estival, accesul persoanelor fizice însoțite de animalele de companie în scop turistic se face numai cu acordul operatorilor de plaje, cu condiția ca animalul de companie să fie ținut în zgardă, ham sau lesă.

Turistii ce nu respecta aceste reguli vor fi amendati
Turistii ce nu respecta aceste reguli vor fi amendati cu sume uriașe

Ce amenzi riscă cei care nu țin cont de această regulă

Persoanele care nu țin cont de reguli și de condițiile puse de către operatorii de plajă riscă amenzi usturătoare. Acestea pornesc de la 100 de lei și pot ajunge până la 1000 de lei, asta dacă animalul de companie nu este ținut în zgardă sau în ham în perioada în care se află pe plajă în scop turistic.

În cazul în care turiștii nu strâng dejecțiile produse de către animalele de companie pe litoralul românesc vorbim de sume mult mai mari. Astfel, persoanele care nu curăță zona respectivă și nu aruncă dejecțiile la gunoi riscă amenzi cuprinse între 1000 de lei și 10.000 de lei.

Pe durata sezonului estival, singurele animale de companie care au acces pe plajă sunt animalele din dotarea Ministerului Afacerilor Interne, dar și câinii utilitari ce aparțin persoanelor cu dizabilități. În aceste cazuri nu va fi necesară permisiunea operatorilor de plaje.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...