Turişti ucraineni, răniţi după ce au fost atacaţi de un urs în zona Castelului Peleş

Stan Filon 04.12.2021, 21:37
Turişti ucraineni, răniţi după ce au fost atacaţi de un urs în zona Castelului Peleş

S-a dat alarma sâmbătă în Sinaia, după ce doi turiști ucraineni s-au trezit în fața unei ursoaice cu pui, lângă Castelul Peleș. Cei doi turiști au ajuns la spital cu răni la mâini și picioare, însă se pare că aceștia s-au rănit în timp ce încercau să scape de animal. Inițial s-a crezut că ucrainenii au fost atacați de animalul sălbatic, însă se pare că cei doi au trecut printr-un gard din sârmă ghimpată pentru a scăpa cu viață.

Turiști ucraineni răniți după ce s-au întâlnit cu ursul, lângă Castelul Peleș

Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, a venit cu explicații în cazul care a speriat o lume întreagă, deoarece presupusul atac de urs ar fi avut loc chiar lângă castelul Peleș, vizitat de mii de turiști în fiecare an. Acesta a declarat că cei doi turiști ucraineni s-ar fi rănit de fapt încercând să scape de o ursoaică speriată de zgomotul petardelor pe care turiștii le tot aruncă în stațiune.

Martorii care au văzut exact ce s-a întâmplat au spus că ursoaica s-a trezit cu cei doi turiști între ea și puii ei. Atunci, animalul a venit spre oameni, iar ei au încercat să scape. Pentru a fugi din fața animalului, aceștia au trecut de un gard de sârmă ghimpată și s-au rănit la mâini și la picioare.

Turisti ucraineni raniti dupa ce s-au intalnit cu ursul, langa Castelul Peles
Turisti ucraineni raniti dupa ce s-au intalnit cu ursul, langa Castelul Peles

Ursoaica urmează să fie relocată împreună cu puii săi

Cu toate acestea, primăria Sinaia a anunțat că animalul și cei doi pui au fost identificați și zilele următoare urmează ca aceștia să fie tranchilizați și relocați, deoarece reprezintă un pericol pentru oamenii care vin la castelul Peleș.

Victimele sunt un băbat de 28 de ani, care are răni prin sfâșiere la o mână și la un picior, și o femeie în vârstă de 32 de ani, care are o plagă la un picior. Cei doi răniți au fost preluați de un echipaj SMURD și transportați la Spitalul Sinaia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...