Turiști români, confirmați cu COVID-19 în Grecia. Anunțul oficial de la MAE

Trei români au fost testați pozitiv cu coronavirus, în Grecia. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

După ce săptămâna trecută, o turistă româncă din Grecia a fost confirmată cu coronavirus, joi, alți doi români s-au infectat pe teritoriul grec, se arată într-un anunț venit din partea Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Care este starea de sănătate a românilor infectați

Primul cetățean român infectat cu virusul, aflat pe Insula Thassos a fost deja transferat la unitatea de cazare de carantină, dispusă pe teritoriul Greciei. Starea sa în prezent este una stabilă. Al doilea român care a intrat în contact cu virusul a mers în vacanță în Paralia Katerini, o altă destinație preferată de români. El a sunat la Consulatul General al României la Salonic pentru a informa autoritățile că a primit testul pentru virusul SARS-COV-2 efectuat la intrarea în Grecia și că este pozitiv. MAE transmite că starea acestuia este, de asemenea, bună.

Ambasada României la Atena discută cu autoritățile elene pentru a obține mai multe date referitoare la starea de sănătate a românilor infectați cu coronavirus.

„Totodată, potrivit informațiilor actualizate disponibile pe pagina https://travel.gov.gr, procedura aplicabilă turiștilor care sunt testați pentru infecția cu COVID-19 la intrarea pe teritoriul Republicii Elene a fost modificată. Astfel, după efectuarea testării, persoanele în cauză își vor continua călătoria către destinația finală în așteptarea rezultatului, care este comunicat în 24 de ore.

Autoritățile elene recomandă ca, până la comunicarea rezultatului, persoanele testate să păstreze distanțarea socială, să respecte recomandările adoptate la nivel local și să își monitorizeze starea de sănătate pentru identificarea unor eventuale simptome specifice infecției cu COVID-19. Persoanele testate vor fi contactate doar în cazul unui rezultat pozitiv”, mai anunță MAE într-un comunicat de presă.

De asemenea, o nouă modificare a intrat în vigoare, începând de astăzi, 9 iulie 2020. Românii care ajung în Grecia trebuie să completeze obligatoriu formularul electronic (Passenger Locator Form), indiferent dacă ajung în Grecia pe cale aeriană, rutieră sau maritimă. Formularul trebuie compleat cu cel puțin 24 de ore înainte de data călătoriei, și nu cu 48 de ore cum era valabil inițial.

Foto: pixabay.com 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI