MAE, precizări importante despre circulația în Grecia. Ce este important să știe românii

Raluca Juncu 03.07.2020, 18:52

Condițiile de călătorie în Grecia s-au îngreunat începând cu această săptămână, de când Guvernul elen a decis restricționarea mai mult puncte de trecere a frontierei, de la granița cu Bulgaria. Ce se întâmplă acum la granița pe unde trec turiștii români?

Cele mai recente informări de la MAE, privind accesul cu mașina, în Grecia

În contextul limitării infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, Ministerului Turismului din Grecia a anunțat miercuri că va închide cinci dintre cele șase puncte de frontieră dinspre Bulgaria. Singura graniță deschisă rămâne în continuare Promahonas, aspect confirmat astăzi și de reprezentanții MAE. De asemenea, tot astăzi circulația la acest punct de frontieră se realizează fără probleme, derulându-se într-un timp foarte scurt.

„În conformitate cu informațiile oficiale comunicate de autoritățile elene, în continuare, singurul punct de frontieră dintre Bulgaria și Republica Elenă deschis traficului rutier pentru turiști, la acest moment, este Kulata-Promachonas. Potrivit acelorași surse, punctul de frontieră Makaza este deschis doar pentru situații speciale/călătorii esențiale și transporturi cu regim special/prioritar” au precizat reprezentanții MAE, într-o informare de presă.

MAE reamintește turiștilor români că ieșirea din Grecia se poate face prin următoarele puncte de frontieră terestră:

  • Promachonas (Serres) – Kulata (Bulgaria);
  • Nymfeia (Komotini) – Makaza (Bulgaria);
  • Evzoni (Kilkis) – Bogoroditsa (Macedonia de Nord), cu precizarea că ultimele două puncte de frontieră pot fi închise în orice moment, fără preaviz.

De ce au limitat grecii punctele de intrare în țară

Autoritățile elene au menționat că limitarea accesului turiștilor pe cale rutieră printr-un singur punct de frontieră este explicată prin faptul că punctul de frontieră Kulata-Promachonas este singurul dotat cu infrastructura tehnică pentru scanarea formularelor obligatorii pentru intrarea în Grecia, a mai transmis MAE, după discuțiile pe care ministrul Bogdan Aurescu le-a purtat cu omologul său elen.

Mai multe informații oficiale despre accesul terestru spre Grecia sunt comunicate travel.gov.gr direct de către guvernul elen. MAE recomandă consultarea acestei platforme pentru turiștii români care urmează să plece în Grecia, pentru a vedea exact care sunt procedurile de intrare în țară, fiind și un mijloc de completare a formularului de intrare în țară.

Foto: unsplash.com

Urmăriți Impact.ro și pe