Tulpina indiană se răspândește în România. La cât a ajuns numărul infectărilor

Ioana Bucur 17.06.2021, 23:30
Tulpina indiană se răspândește în România. La cât a ajuns numărul infectărilor

Delta, tulpina indiană a SARS-CoV-2, a ajuns și la noi în țară. Specialiștii din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică  au anunțat numărul de cazuri depistate în România. Mesajul transmis de INSP.

Tulpina indiană se răspândește în România

Varianta Delta a virusului SARS-CoV-2, sau tulpina indiană, cum este cunoscută, a fost depistată și la pacienți din România. Specialiștii din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică au anunțat că, până în 13 iunie, numărul cazurilor confirmate, la noi în țară, a ajuns la 35.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), ce face parte din structura INSP, a anunțat că până în 13 iunie au fost raportate la INSP-CNSCBT 2.188 de secvenţieri, făcute de șapte laboratoare: INCDMM Cantacuzino, INBI „Prof. Dr. Matei Balş”, MedLife, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Institutul de Virusologie „Ştefan S. Nicolau”, CRGM al SCJU Craiova, „Pro Vitam” Sfântu Gheorghe.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat un nou sistem de denumire pentru variantele COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat un nou sistem de denumire pentru variantele COVID-19, astfel că acum se folosesc litere greceşti în cazul versiunilor descoperite în ţări ca Marea Britanie, Africa de Sud şi India. Varianta descoperită în Regat este etichetată drept Alpha, cea în Africa de Sud – Beta, iar cea în India – Delta. Varianta Gamma este cea descoperită în Brazilia.

Tulpina indiană de covid-19 a fost detectată în mai multe state din Europa

Reprezentanții INSP au transmis că au fost confirmate 1.588 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care: 1.525 cu varianta Alpha, 11 cu varianta Beta, 17 cu varianta Gamma şi 35 cu varianta Delta – tulpina indiană.

Ce spun autoritățile despre răspândirea tulpine indiene în România

Pacienții confirmați cu varianta Delta sunt din București, județul Brașov, județul Dolj, oraşul Popeşti-Leordeni, Dobroești – județul Ilfov, județul Dâmbovița, județul Argeș, județul Teleorman și județul Buzău.

„În acest moment nu se poate vorbi despre transmitere comunitară, în România, a variantei Delta”, a precizat CNSCBT.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 87 de cazuri noi de COVID-19 şi cinci decese înregistrate în ultimele 24 de ore, cărora li se adaugă alte 82 de anul trecut sau de la începutul acestui an. 186 de pacienţi sunt internaţi la ATI.

„Până astăzi, 17 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.070 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.044.773 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 87 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.”

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...