EXCLUSIV

Tudor Gheorghe, primul Paşte fără soția care a murit de Covid-19: ”Îmi e dor de planurile pe care le făceam împreună”. Cine îi este aproape, în marea suferință

Alexandru Catalan 30.04.2021, 16:00
Tudor Gheorghe, primul Paşte fără soția care a murit de Covid-19: ”Îmi e dor de planurile pe care le făceam împreună”. Cine îi este aproape, în marea suferință

După 50 de ani petrecuţi împreună, cu bune şi rele, timp în care nu au ratat nicio sărbătoare importantă, Tudor Gheorghe, îndrăgitul nostru actor şi rapsod popular, se pregăteşte pentru cel dintâi Paşte, fără ”doamna lui”. Georgeta Luchian Tudor a pierdut lupta cu virusul ucigaș, COVID-19, pe 26 ianuarie 2021. Artistul ne-a oferit, în exclusivitate pentru impact.ro, un interviu de suflet, în care ne-a povestit despre imensul dor de femeia pe care a divinizat-o.

”Voi face Paştele singur, fără doamna mea!”

Tudor Gheorghe va încerca să respecte toate obiceiurile Sărbătorii Pascale.

Nu e deloc plăcut, dar nu am altă cale, voi face Paştele pentru prima dată singur. Singur, adică fără doamna mea, Dumnezeu s-o ierte!, a declarat Tudor Gheorghe pentru impact.ro.

Artistul ne-a mai declarat că îi lipsesc enorm discuţiile cu soţia lui, Georgeta, privind pregătirile de Paște, obișnuiți fiind să facă un “plan de bătaie”. Tudor Gheorghe ne-a dezvăluit cum obișnuiau să îşi împărtă sarcinile pentru a prepara mâncarea tradiţională.

Îmi e dor de planurile pe care le făceam împreună. Spre exemplu, eu mă ocupam de partea cu carnea. Găseam mielul, îl pregăteam, mă refer la partea de friptură, de la punctul zero până când devenea tocmai bun de a fi pus în farfurie şi mâncat. De asemenea, operaţiunea de înroşire a ouălor îmi revenea tot mie. În Joia Sfântă, întotdeauna, la noi în casă acest lucru nu a lipsit niciodată. Şi nu a lipsit nici în acest an. Nu se putea altfel!

Tudor Gheorghe adaugă că prepararea stufatului şi a drobului erau rețetele culinare de care se ocupa ”doamna lui”.

Stabilisem că preparea stufatului şi a drobului era treaba ei, a soţiei. Aşa că anul acesta a trebuit să suplinesc, pentru prima dată, absenţa ei. Le voi face eu, aşa cum mă voi pricepe mai bine, mai spune el cu mare tristeţe în glas.

Tudor Gheorghe nu va fi însă singur de Paşti, fiindu-i alături fiul său, Adrian, soţia acestuia şi de nepotul.

Cum va petrece Tudor Gheorghe primul Paște fără soția care a murit de Covid-19
Tudor Gheorghe, alături de regretata sa soție, Georgeta Luchian

Actrița Georgeta Luchian Tudor a murit pe 26 ianuarie 2021, la scurt timp după ce a fost diagnosticată cu Covid-19

Georgeta Luchian Tudor, fostă actriţă a Teatrului Naţional din Craiova, a încetat din viață în ianuarie, la 86 de ani, după ce a pierdut lupta cu virusul ucigaș, fiind înmormântată în cimitirul din comuna Podari. Tudor Gheorghe a recunoscut mereu că lumea lui se învârtea în jurul soţiei, pe care o alinta “doamna mea”. Iată ce scria Tudor Gheorghe, într-un volum devenit public, despre partenera de viaţă.

Avem 50 de ani de căsătorie, au fost ani frumoşi, petrecuţi lângă femeia care m-a îngrijit, m-a iubit şi mă susţine. În anii studenţiei am întâlnit-o prima oară. Era de o frumuseţe absolută şi m-a fascinat din prima clipă. Mă duceam de fiecare dată să o văd în spectacole. Când am revenit în Craiova, după terminarea Institutului de Teatru, am reîntâlnit-o. Din toamna lui 1966 şi până astăzi nu ne-am mai despărţit. Ea a fost cel mai important cenzor al meu, m-a învăţat să gătesc, să fac din bucătărie micul meu refugiu. Secretul căsniciei noastre e acela că nu am îmbinat niciodată profesia cu viaţa de familie. Împreună avem un fiu, pe Tudor Adrian, care ne-a dăruit un nepot.