EXCLUSIV. Tudor Gheorghe, dezvăluiri emoționante despre moartea soției sale, Georgeta. Cum și-au luat adio

Alexandru Catalan, Ioana Nicolae 22.03.2021, 17:44
EXCLUSIV. Tudor Gheorghe, dezvăluiri emoționante despre moartea soției sale, Georgeta. Cum și-au luat adio

A format un cuplu cu artista Georgeta Luchian Tudor timp de 56 de ani, iar dispariția ei a lăsat un gol adânc în inima rapsodului. Tudor Gheorghe și-a deschis sufletul pentru Impact.ro și ne-a povestit cu emoție și regret desăvârșit cât de greu a fost momentul în care a trebuit să își ia rămas bun de la soția sa.

Tudor Gheorghe, declarații despre ultimele clipe ale soției sale

„Am avut o viaţă fericită împreună şi pentru asta i-am mulţumit şi-i voi mai mulţumi încă. Pierderea ei e un lucru dureros pentru mine, dar nu te poţi împotrivi nici morţii, nici vieţii. Ce aş putea face? Să ies în stradă şi să mă lamentez? Să mă lovesc cu capul de toţi pereţii ca să vadă unul şi altul cum şi cât suferă Tudor Gheorghe? E durerea mea şi mi-o macin în felul meu, personal!”, a declarat el în exclusivitate pentru impact.ro.

Poate cea mai grea suferință pentru Tudor Gheorghe a fost faptul că nu i-a fost alături soției în ultimele clipe din viață. Artistul și-a luat rămas bun doar prin telefon, deoarece aceasta era internată în spital fiind infectată cu Covid-19.

Tudor Gheorghe și Georgeta Luchian Tudor, un cuplu perfect timp de 56 de ani

Georgeta Luchian Tudor s-a stins din viaţă pe data de 26 ianuarie, la vârsta de 86 de ani. Artista a jucat alături de soţul ei pe scena „Naţionalului” din Bănie în piesa „Micul Infern”. Cei doi au format un cuplu preţ de 56 de ani. La rândul său, Tudor Gheorghe, care va împlini în această vară 76 de ani, spune că moartea soţiei sale nu l-a făcut în niciun caz să se gândească la finalul carierei sale.

„În niciun caz nu am luat în calcul să mă opresc. Dimpotrivă, am mai pus la punct încă un spectacol, de data aceasta pe baza poeziei lui Tudor Arghezi, un mai vechi proiect de inimă. De îndată ce condiţiile o vor permite, voi avea ce să-i propun publicului. De fapt, dacă mă gândesc bine, am în prezent nu mai puţin de patru spectacole cu care pot urca iar scena: ”Risipitorul de frumuseţi ” 1 şi 2, ”Valsul rozelor” şi acest spectacol pe lirica argheziană, care ar veni abia al patrulea la rând. Ca să nu mai spun că ”Degeaba 30” e şi el undeva, acolo, în sufletul meu, şi cine ştie, poate răsări oricând!”, a mai precizat acelaşi Tudor Gheorghe.

Tudor Gheorghe și Georgeta Luchian Tudor au fost împreună timp de 56 de ani
Tudor Gheorghe și Georgeta Luchian Tudor au fost împreună timp de 56 de ani

Munca îl ajută să uite de tristețe

El spune că în aceste zile a preferat să-şi păstreze programul zilnic normal, dar şi „să se cufunde în muncă”.

„Într-o lume în care cultura e subvenţionată de stat eu îmi văd de-ale mele. Prefer să fac asta şi să nu mă amestec, fiindcă am puterea să spun că nu am făcut niciodată compromisuri sau rabat, în toate spectacolele mele, de la calitate, de la ceea ce am simţit că trebuie să ofer. Or, de cele mai multe ori, instituţia paralelă de cultură Tudor Gheorghe a dorit să ofere două ore de muzică şi poezie, ca să le alin românilor dorinţa de frumos, dar şi să-i fac să mai uite de lucrurile urâte sau triste ale vieţii!”, adaugă el.

Cum a trecut Tudor Gheorghe prin boală

Tudor Gheorghe a fost el însuşi bolnav de COVID-19, în decembrie 2020, dar a trecut printr-o formă uşoară a bolii:

„Cred că programul meu sportiv, de alergare în fiecare dimineaţă, m-a protejat oarecum. Fiindcă mi-am păstrat şi gustul, şi mirosul, nu am făcut nici temperatură. Am avut doar o tuse seacă care m-a chinuit câteva zile. Iată de ce am decis să mă şi vaccinez, mâine am şi rapelul, şi ironia sorţii a făcut să primesc vaccinul tot pe scenă.

Mai exact, pe scena Casei de Cultură de la Segarcea, acolo unde m-am şi programat şi unde s-a amenajat un centru special de vaccinare. Nu vă ascund că mi-a plăcut ideea de a primit vaccinul tot pe scenă. Parcă ar fi un fel de semn că mai am încă ce oferi şi asta am de gând să continui să fac, ani buni, câţi oi mai putea cânta, fiindcă nu e puţin lucru să impui prin glas şi cântec anumite mesaje!”, ne-a mai explicat artistul.

Urmăriți Impact.ro și pe