Tu reuşeşti să vezi animalul din această imagine? Testul face furori printre internauţi

Iancu Andreea 30.03.2022, 18:28
Tu reuşeşti să vezi animalul din această imagine? Testul face furori printre internauţi

Unele dintre cele mai apreciate teste de inteligență în rândul utilizatorilor de internet sunt cele rapide, care ne pun la bătaie atenția și calitățile de observare. Un astfel de exemplu îl reprezintă și imaginea dezvăluită mai sus, care ascunde în interiorul său un animal. Deși, la prima vedere, este dificil de observat, dacă reușești să vezi animalul din imagine te poți considera un norocos. Urmărește cu atenție modelul și află ce se ascunde în spatele său.

Care este animalul ascuns din această imagine. Reușești să îl vezi?

Poți să îți testezi vigilența cu ajutorul unei simple imagini, care ascunde, în spatele modelului aflat la suprafață, un animal în interiorul său. Dacă reușești să vezi animalul din imagine te poți considera un geniu, spun specialiștii. Pentru a-l identifica este nevoie să fii extrem de atent la toate detaliile, astfel încât să faci abstracție de formele care se văd la prima vedere.

Testul face parte dintr-o serie de astfel de exerciții care ne pun la încercare inteligența. Testele de IQ, deja celebre în zilele noastre, au fost realizate în mod spectaculos în anul 1905, de către psihologul francez Alfred Binet (1857 – 1911). Acesta este și motivul pentru care, o perioadă lungă de timp, ele au purtat numele specialistului. Totodată, prima lor utilitate a fost de a identifica acei copii care au nevoie de ajutor la activitățile școlare.

Reușești să vezi animalul din imagine?
Reușești să vezi animalul din imagine?

Testele pentru IQ, un indiciu privind calitățile populației

Deși nivelul IQ-ului este un subiect de competiție pentru unii, psihologul francez considera că aceste teste nu remarcă o incapacitate de a învăța în rândul elevilor verificați. Mai degrabă, rezultatele mai slabe la testele de inteligență reprezintă doar un indiciu care presupune dedicarea unui timp mai îndelungat pentru studiu.

Atunci când analizăm ce reprezintă nivelul IQ-ului, există o serie de explicații care indică faptul că persoanele care au valoare a IQ-ului mai mare de 140 sunt extrem de talentați atunci când vine vorba despre activități de creație și au capacitatea de a-i conduce pe alții. Totuși, valorile extrem de ridicate ale IQ-ului, între 131 şi 140, sunt atinse de mai puțin de 3% din populaţie.

Capacitatea persoanelor de a percepe animalul din imaginea prezentată anterior este pusă la încercare, astfel că puțini sunt cei care reușesc să descopere ce se ascunde în spatele fotografiei prezentate. Totuși, cei care au descoperit care este animalul ascuns în imagine au aflat că este vorba despre un urs panda.

Reușești să vezi animalul din imagine?
Rezultatul testului – Un urs panda
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...