Trucurile care te ajută să ai mereu casa curată. Regula banală de care ar trebui să ții tot timpul cont

Dumitrică Roxana 12.08.2022, 19:20
Trucurile care te ajută să ai mereu casa curată. Regula banală de care ar trebui să ții tot timpul cont

Fiecare dintre noi are prieteni pe care ori de câte ori îi vizitați, chiar și fără a-i preveni — casa lor e mereu curată și ordonată! Poate că dvs. sunteți unul dintre ei.

Obiceiuri simple care transformă mediul în care stăm

 Oamenii care au întotdeauna ordine în casă își fac patul în fiecare dimineață. Este un obicei bun care vă binedispune pentru întreaga zi. Și nu vă indispune de fiecare dată când mergeți în dormitorul dvs după o zi grea la serviciu.

Curăță blatul, masa și spală vasele după fiecare masă. Știu, dimineața chiar te grăbești să ajungi la birou și seara nu mai ai nici un chef să speli stiva de vase. Dar atunci când îți speli paharul și farfuria după fiecare utilizare, nu durează niciodată mai mult de un minut sau două.

Pune lucrurile la loc din mers. Mergi din cameră în cameră și te lovești de lucruri al căror loc nu e acolo. Ia-le chiar atunci și pune-le în dulap sau la locul lor, astfel casa ta va avea un cu totul alt aspect cu un efort minim.

Obiceiuri pentru o casă mereu ordonată

Șterge suprafețele de praf săptămânal. E ceva de muncă, mai ales dacă ai o casă mare. Dar vei fi surprinsă să vezi că atunci când faci din ștersul prafului un ritual săptămânal vei munci mult mai puțin decât dacă uiți de el cu săptămânile.

Spală rufele murdare când se strâng suficiente să umpli o mașină. Mulți dintre noi au o zi de spălat – în general sâmbăta – dar acest lucru înseamnă că putem spăla și câte 3-4 mașini într-o singură zi. N-are nici un rost să-ți pierzi timpul lângă mașina de spălat, mai bine spală rufele atunci când ai cu ce umple o mașină.

Împachetează și pune rufele curate în dulap imediat după ce le iei de la uscător.

Șterge frigiderul și aruncă alimentele vechi sau expirate o dată pe săptămână. Astfel, vei evita mirosurile neplăcute și frigiderul tău va arăta curat și proaspăt mereu.

Dă cu aspiratorul săptămânal. Chiar dacă nu pare să fie nevoie, vei vedea că aspiratul frecvent va face din această activitate o joacă de copii!

Schimbă lenjeria de pat și prosoapele săptămânal. Acest lucru nu este important numai pentru a avea o casă curată, dar și pentru sănătatea ta. Vei vedea beneficiile în timp!

Nu permite nimănui să intre încălțat în casă. Chiar dacă e vară și pantofii par curați, ei sunt o adevărată sursă de microbi, dar și de mizerie!

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe