Trucuri pentru iPhone. Funcții secrete care îți vor face viața mai ușoară

Emanuela Pană 14.08.2023, 13:43
Trucuri pentru iPhone. Funcții secrete care îți vor face viața mai ușoară

Anul acesta s-au împlinit 16 ani de când primul iPhone, un dispozitiv mobil dezvoltat de gigantul Apple, și-a făcut apariția pe piața telefoanelor mobile și a schimbat complet conceptul de telefonie. Iată câteva sfaturi utile și trucuri pentru iPhone, pe care probabil nu le știai.  

Trucuri pentru iPhone și funcții secrete care îți vor ușura viața 

Așa cum se întâmplă în cazul rețelelor sociale ori a aplicațiilor pe care le folosim zi de zi, și în cazul smartphone-ului american există anumite funcții pe care mulți dintre utilizatorii săi nu le cunosc sau pur și simplu nu le acordă importanță, considerând că nu sunt relevante pentru utilizarea zilnică a dispozitivului.  

Ne-am propus însă ca astăzi să dezvăluim câteva dintre secretele pe care le păstrează un iPhone, cu ajutorul cărora îți vei putea folosi mai ușor telefonul personal. Vezi cum afli cine te sună sau cine îți scrie, cum ștergi o cifră în calculator, cum măsori diverse obiecte cu propriul iPhone și multe altele.  

Trucuri pentru iPhone: cum afli cine te sună? 

Dacă vrei să afli cine te suna înainte să te uiți la ecranul telefonului, poți seta sunete personalizate pentru sunetul de apel sau pentru cel de mesaj-text. Tot ce trebuie să faci este să accesezi ”Contacts”, să selectezi un contact și să apeși ”Edit”.

Apoi, selectează ”Ringtone” și alege ”Default”. Aici vei putea seta un sunet personalizat, astfel încât să știi cine te sună sau îți scrie fără să te uiți la telefon.   

Cum adaugi mai multe poze în alte aplicații?  

Pentru a selecta mai multe fotografii și a le adăuga la alte aplicații, apasă prelung o poză până când primeşti un feedback haptic. Ulterior, trage fotografia în altă zonă a ecranului, fără să-i dai drumul.

Selectează fotografii suplimentare cu un alt deget pentru a le grupa și treci în altă aplicație în timp ce încă le ții grupate. La final, ridică degetul pentru a le elibera.  

Citește și: De ce nu mai merge camera la iPhone? Iată ce trebuie să faci

Cum ștergi o cifră în calculator?  

Dacă ai introdus fără să vrei o cifră greșită în aplicația Calculator, poți glisa la stânga sau la dreapta în partea de sus a ecranului pentru a şterge cifra.  

Trucuri pentru iPhone: cum măsori diverse obiecte cu telefonul? 

Dacă nu ai la îndemână o ruletă sau un metru pentru a măsura diverse obiecte, poți folosi chiar propriul iPhone. Pentru a face acest lucru, lansează aplicația Measure și ține telefonul astfel încât camera să ”vadă” obiectul pe care vrei să îl măsori.

Trucuri pentru iPhone
Trucuri pentru iPhone

Apoi, mută telefonul până când apare un cerc alb cu un punct în mijloc și aliniază punctul cu marginea obiectului. Apasă butonul ”+”, iar la sfârșit trage la marginea opusă a obiectului, apasă din nou butonul ”+”. Astfel, aplicația îți va afișa dimensiunea aproximativă.  

Cum deschizi aplicaţia Cameră fără a debloca iPhone-ul? 

Pentru a face acest lucru, glisează spre stânga pe ecranul blocat. 

Vezi și: Un iPhone ar apărea într-o pictură din 1882. Mulți cred că tabloul este o dovadă a călătoriei în timp

Cum grupezi widget-uri? 

Pentru a grupa widget-uri de pe ecranul de pornire, apasă lung un spaţiu gol de pe ecran, iar apoi trage un widget (de aceeaşi dimensiune) peste altul. 

Cum scanezi un document în aplicația Note?  

Dacă vrei să scanezi un document cu aplicația Note, atinge butonul ”Cameră” dintr-o notă, atinge ”Scanează documente” și poziționează documentul în vizor. Repetă acești pași pentru toate documentele necesare, după care apasă ”Salvare”.  

Trucuri pentru iPhone: cum găsești cel mai bun semnal?  

Deoarece există încă destule locuri unde semnalul GSM nu este strălucit, activează funcția ”Field test mode”, iar apoi apelează *3001#12345#*, pentru a găsi cel mai bun semnal. Vei observa pe ecran puterea reală a semnalului de care dispui. Cifrele sunt măsurate în gama dBm și variază de la –40 (respectiv cel mai bun semnal), la –130 (cel mai slab).  

Cum faci o poză în timp ce filmezi?  

Dacă vrei să faci o fotografie în timp ce filmezi, va trebui să apeși un buton mic aflat lângă butonul de înregistrare și, astfel, vei realiza o poză fără să oprești filmarea.  

Cum ștergi un text fără să folosești degetele?  

Una dintre funcțiile mai puțin cunoscute când vine vorba despre un iPhone este cea care îți permite să ștergi un text fără să-ți folosești degetele. Nu ai decât să scuturi iPhone-ul și textul se va șterge instant. În cazul în care te răzgândești, trebuie doar să scuturi din nou telefonul și textul îți va reapărea pe ecran. 

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...