Trucuri pentru dezghețarea geamurilor de la mașină. 7 metode care chiar funcționează

Daria Petrescu 16.01.2021, 09:45
Trucuri pentru dezghețarea geamurilor de la mașină. 7 metode care chiar funcționează

Trucuri pentru dezghețarea geamurilor de la mașină. Vremea rece din această perioadă crează adevărate probleme șoferilorr. Asta pentru că în fiecare dimineață, trebuie să apeleze la un proces de dezghețare a geamurilor autoturismului. Nu vorbim despre o metodă complicată, însă există câteva sfaturi de care trebuie să țineți cont, mai ales dacă trebuie să porniți la drum, la primele ore ale dimineții. Astfel că, vă prezentăm mai jos, câteva metode care chiar funcționează.

Trucuri pentru dezghețarea geamurilor de la mașină

Pentru a rezolva problema rapid și fără prea mulți nervi, faceți procedura din timp, asta în cazul în care nu vreți să întârziați la locul de muncă.

Acoperă parbrizul pe timpul nopții

Poți face acest lucru cu o bucată de carton, un prosop sau un cearșaf împăturit. Te poți ajuta de ștergătoare și o altă greutate asupra mașinii. Chiar dacă dimineața veți găsi un strat subțire de gheață, pe parbriz, acesta poate dispărea cu ajutorul sistemului de climatizare pentru dezghețare.

De asemenea, poți pune pungi peste oglinzile laterale, pe care să le prinzi cu elastic de cauciuc. De altfel, trebuie să știți că există și învelitoare magnetice profesionale care previn formarea gheții pe parbriz.

Dezghetarea geamurilor cu soluții din comerț

În cazul în care nu vreți să acoperiți parbrizul, puteți aplica seara o soluție pentru a preveni formarea gheții.  Există și soluții, pe care le poti folosi dimineata pentru a îndeparta mult mai ușor gheata formata cu racleta.

Dezghețarea geamurilor mașinii cu soluții făcute în casă

-Umple un pulverizator cu alcool izopropilic și câteva picături de detergent de vase. Pulverizeaza solutia pe parbrizul înghețat și în 1 – 2 minute gheața o să se înmoaie și o vei putea îndeparta ușor cu racleta. Este foarte simplu să preparat și poți face asta rapid.

De asemenea, poți folosi o soluție din trei părți oțet distilat și o parte apa, care are efect de curățare și prevenire a formării gheții.

Dezghetarea geamurilor mașinii cu sistemul de climatizare

Pentru a dezgheța rapid geamurile, puteți porni mașina și înclzirea la maxim. Porniți aerul condiționat, însă circulația aerului interios trebuie oprită. . De asemenea, geamurile trebuie să fie puțin deschise (crăpare)

Pornește mașina din casă

Aceasta este una dintre cele mai commode opțiuni, însă și una costisitoare. Puteți porni mașina din telecomandă, cu doar câteva minute înainte să ieși din casă. O astfel de telecomandă poate ajunge la câteva sute de dolari, însă este destul de eficientă, în cazul în care timpul vostru este limitat.

Faruri îngheţate

Pentru farurire înghețate există metode la îndemâna oricui. Una dintre ele este cea cu ceara. Curățați farurile și lăsați-le să se usuce, apoi aplicați un strat subțire de ceară. Aceasta va împiedica acumularea umezelii. Trebuie să știți că această protecție durează câteva săptămâni.

Autovehiculul este blocat în zăpadă

Dacă plecați la drum, trebuie să aveți neapărat în mașină un sac de nisip. Acesta vă va ajuta în cazul în care mașina rămâne blocată în zăpadă sau patinează. Presărați nisip în dreptul anvelopelor și încercați să mișcați mașina. De asemenea, vă puteți ajuta de covorașele de la mașină. Le puneți pneuri, iar acestea vă vor ajuta să înaintaţi.

Urmăriți Impact.ro și pe