Cum poți să cumperi o mașină de la licitația ANAF. Actele de care ai nevoie

Ioana Bucur 05.01.2021, 11:34
Cum poți să cumperi o mașină de la licitația ANAF. Actele de care ai nevoie

Află cum poți să cumperi o mașină de la licitația ANAF. Care sunt actele de care ai nevoie pentru a putea lua un autoturism, la prețuri de nimic. Există, însă, o capcană ce nu trebuie trecută cu vederea de viitorii proprietari.

Cum poți să cumperi o mașină de la licitația ANAF. Ce acte sunt necesare și când trebuie depuse

Românii care caută să își cumpere o mașină la un preț cât se poate de mic nu ar trebui să rateze licitațiile organizate de Agenția Națională de Administrare Fiscală. Cum poți să cumperi o mașină de la licitația ANAF? Procedura nu este tocmai simplă, cum era de așteptat atunci când vine vorba despre birocrația caracteristică acestei instituții.

Dacă ești interesat cum poți șă cumperi o mașină de la licitația ANAF, trebuie să știi că documentele necesare trebuie depuse la sediul instituției cu cel puțin o zi înainte de data anunțată a licitației. Actele de care ai nevoie:

  • Oferta de cumpărare pentru licitație mașini ANAF
  • Dovada că a fost plătită taxa de participare sau a constituirii garanției sub formă de scrisoare de garanție (10% din prețul de pornire al licitației). Plata taxei de participare trebuie să se facă în contul celor de la ANAF. Persoanele juridice trebuie să aibă și o copie după certificatul unic de înregistrare (CUI), eliberat de oficiul Registrului Comerțului
  • Persoanele juridice străine trebuie să aibă actul de înmatriculare tradus în limba română
  • Persoanele fizice străine trebuie să aibă o copie după actul de identitate/pașaport
  • Persoanele fizice din România trebuie să aibă o copie după actul de identitate
  • Declarație pe proprie răspundere a ofertantului, prin care se va certifica faptul că nu este persoană interpusă cu debitorul, adică nu are nicio legătură cu cei a căror mașină a fost confiscată de ANAF pentru recuperarea prejudiciului.
Poți să cumperi o mașină de la licitația ANAF fără să pici în capcană?
Poți să cumperi o mașină de la licitația ANAF fără să pici în capcană?

Merită să cumperi o mașină confiscată? Capcana în care au căzut mulți

Poți să cumperi o mașină de la licitația ANAF fără să pici în capcană? Înainte de a depune actele necesare pentru a achiziționa o mașină confiscată de autoritățile financiare, trebuie precizat faptul că multe dintre ele ajung la licitații într-o stare deplorabilă. Cei care se trezesc executați silit și cu autoturismele luate aleg, de cele mai multe ori, să producă cât mai multe daune, înainte de a le fi luate de bănci sau firme de leasing.

Se pare că aproape 90 la sută dintre aceste autoturisme pleacă din mâinile proprietarilor vandalizate. Potrivit cars.ro, aceștia aruncă apă sau alte lichide în interior, distrug circuite, schimbă jantele, înlocuindu-le cu variante de proastă calitate, mult mai ieftine, în încercarea de a-și recupera măcar o fărâmă din pagubă. Aceeași soartă o au și diverse piese de la motor. La exterior, sunt pline de zgârieturi, oglinzile laterale sunt crăpate, parbrizul este crăpat. Cu alte cuvinte, prețul de achiziție este mic, însă noii proprietari vor scoate din buzunare o sumă destul de mare pentru a le recondiționa.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...