Pune bicarbonat de sodiu când călești ceapa. Efectele sunt uluitoare

Andreea Bisinicu 08.10.2020, 18:25
Pune bicarbonat de sodiu când călești ceapa. Efectele sunt uluitoare

Știm deja că bicarbonatul de sodiu este un element esențial în orice bucătărie a oricărei gospodine. Dar pe lângă faptul că ajută prăjiturile să crească, bicarbonatul de sodiu are multe alte beneficii.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu atunci când călești ceapa

Daca te-ai apucat de vreo rețetă complicată de mancare, dar ai puțin timp la dispozitie, am găsit soluția potrivită pentru tine! Poți grăbi pașii de executare a acesteia prin câteva trucuri utile.

Majoritatea retetelor au la baza ceapă călită, caramelizată sau prăjită, corect? Ei bine, cu cât cantitatea de ceapă este mai mare, cu atât durează mai mult prepararea ei. Soluția e simplă și la îndemâna oricui, dacă nu ai timp sau răbdare să aștepți minute în șir, spun cei de la Retete.acasa.ro

Pune bicarbonat de sodiu când călești ceapa. Efectele sunt uluitoare
Pune bicarbonat de sodiu când călești ceapa. Efectele sunt uluitoare

Tot ce trebuie să faci este să adaugi un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu la jumatatea de kilogram de ceapă. Astfel, vei grăbi procesul de prăjire și caramelizare a cepei, iar gustul va fi unul delicios.

Cum funcționează? Simplu. Bicarbonatul de sodiu crește pH-ul cepei și, astfel, accelerează procesul de gătire a legumei.

Vezi și Metoda banală cu bicarbonat de sodiu care te scapă de petele de rugină

Cum obții cea mai bună omletă cu bicarbonat de sodiu

Dacă vrei să faci o omletă perfectă, care să îi dea pe invitați pe spate, dar și chiar și pe tine, este necesar să folosești doar niște bicarbonat de sodiu. Deși sună incredibil, bicarbonatul de sodiu îți poate transforma mâncarea obișnuită într-o delicatesă. Compoziția sa de NaHCO3 ajută foarte mult în gospodărie, atât la mâncăruri, cât și la curățenie.

Așadar, pentru a face o omletă deosebită, este necesar să bați ouăle spumă, iar peste acest amestec se adaugă un simplu praf de bicarbonat de sodiu. Ouăle bătute se pun apoi în tigaie la prăjit, fără a fi nevoie să faceți nimic special. În așa fel, omleta va ieși mult mai pufoasă.

Cum obții cea mai bună omletă cu bicarbonat de sodiu
Cum obții cea mai bună omletă cu bicarbonat de sodiu

De astfel, omleta combinată cu brânză este una dintre cele mai iubite mâncăruri. După ce se bat ouăle, mărunțiți brânza foarte bine peste compoziție, iar apoi se pune uleiul încins în tigaie. În câteva minute o să aveți un preparat delicios.

Vezi și Cum se curăță mașina de spălat cu bicarbonat de sodiu. Trucul este uimitor

Motivul pentru care e bine să adaugi bicarbonat de sodiu peste cartofi

Cine nu iubește cartofii?! Fie ei prăjiți, fierți, piure sau la cuptor, cartofii pot deveni o garnitură perfectă, lângă o bucată de carne sau alături de alte legume. Unde mai pui că sunt atât de savuroși încât pot fi serviți ca atare, lângă o salată. Însă până să ajungă să fie devorați din farfurie, cartofii trebuie preparați folosind un ingredient neașteptat. Iar acesta este bicarbonatul de sodiu.

Deși se cunosc beneficiile sale în bucătărie, la pregătirea aluatului de prăjituri sau plăcinte, puțini s-ar fi gândit să îl folosească în cazul cartofilor. Se pare, însă, că ar trebui să începeți să adăugați bicarbonatul de sodiu la rețeta de cartofi copți. Bicarbonatul de sodiu ajută cartofii să se păstreze cu o crustă crocantă, fie că urmează să fie prăjiți sau copți. Află în rândurile ce urmează, care este modul în care poți utiliza bicarbonatul de sodiu în rețeta de cartofi la cuptor.

Vezi și Cea mai bună mască de față cu bicarbonat de sodiu

Urmăriți Impact.ro și pe