Trucuri care te ajută să capeți imunitate. Este importantă în lupta cu coronavirusul

Ana Anitoiu 17.01.2021, 13:29
Trucuri care te ajută să capeți imunitate. Este importantă în lupta cu coronavirusul

Campaniile de vaccinare împotriva coronavirusului sunt în curs de desfășurare, la nivel mondial. Însă, este încă incert momentul exact când pandemia va lua sfârșit. Astfel, este important să știi câteva trucuri simple ce te ajută să capeți imunitate, ce este extrem de importantă în lupta cu noul virus.

Truc pentru o imunitate puternică, în lupta cu coronavirusul. Ce alimente îți sunt aliate

Aliatele unei imunități puternice sunt alimentele bogate în minerale cum este zincul, precum și în vitaminele A, C, D și E. Acestea trebuie să fie gătite fie la abur, fie la cuptor. Simplitatea este secretul! Pentru vitamina A, pot fi consumate alimente ca: ardei, caise, fasole, ficat de pui, gălbenuș de ou, gogoșari, ulei de pește, varză și vinete. Vitamina C se găsește în: ananas, ardei gras, broccoli, căpșuni, cătină, coacăze, conopidă, măceșe, mango, pătrunjel, varză de Bruxelles, varză creață și kiwi.

De asemenea, sunt recomandate alimente bogate în vitamina D: carne de vită, cereale fortificate, ciocolată neagră, ciuperci, hering, spanac, lapte vegetal, mazăre, somon, ton și tofu. Pentru un aport de vitamina E, se pot consuma: alune, avocado, cartofi dulci, migdale, ouă, semințe de floarea-soarelui, spanac, sparanghel, struguri, sfeclă roșie, ulei de măsline și varză kale. Alimente ce conțin zinc sunt: alune, carne de vită, caju, stridii, linte, năut, porc, pui, fasole, spanac și varză.

Trucuri care te ajuta sa capeti imunitate. Este importanta in lupta cu coronavirusul
Smoothie cu fructe. Sursa: unsplash.com

Băuturi și condimente excelente pentru o imunitate mai puternică

Totodată, unele băuturi și condimente întăresc imunitatea. De exemplu, se pot face smoothie-uri din fructe și legume proaspete. Propolisul este un alt ingredient cu proprietăți antivirale excelente. În plus, pot fi consumate siropuri presate la rece, ca cele de: afine, cătină cu miere, măceșe, morcov, mure, portocale ori extracte din muguri de brad, de mesteacăn, din mlădițe de măceș ori de coacăz negru. Acestea ameliorează durerile în gât și tusea, favorizând eliminarea secrețiilor și vitaminizând organismul.

Între condimentele ce au rol dezinfectant pentru organism, recomandate în cazul unor infecții virale, se numără: anason, busuioc, cimbru, eucalipt, fenicul, ghimbir, mentă, oregano, rozmarin și turmeric. La acestea se adaugă și usturoiul și ceapa.

Trucuri, în cazul infectării cu noul coronavirus

În cazul infectării cu noul coronavirus, în care se prezintă simptome precum dificultăți respiratorii și dureri musculare, sunt recomandate unele alimente bogate în Omega 3, ce pot contribui la reducerea procesului inflamator și, astfel, la ameliorarea stării generale. Printre acestea se numără: ardei gras, anșoa, afine, avocado, broccoli, ceai verde, dovleac, fulgi de ovăz, hering, mere, morcovi, mure, nuci, orez brun, orz, ridichi, sardine, semințe de in, somon, ulei de soia și ulei de măsline.

Este bine de știut că în caz de febră și diaree, este important să fie consumați cel puțin doi litri de apă pe zi, deoarece organismul pierde mineralele aliate ale imunității. În plus, sunt recomandate ceaiurile bune pentru imunitate: arnică, cimbrișor, echinaceea, iasomie, mușețel, mugur de plop, soc și tei. Acestea pot fi îndulcite cu miere de albine, ce poate ameliora tusea și durerile în gât. Mai mult, se recomandă consumul de apă de cocos, supă de pui, sucuri naturale de fructe și legume, precum și alte băuturi pe bază de electroliți, ce înlocuiesc mineralele ce au fost pierdute din organism.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...