Trucul simplu pentru o omletă rapidă și delicioasă. E gata cât ai clipi, toată familia o va adora

Stan Filon 26.06.2022, 11:17
Trucul simplu pentru o omletă rapidă și delicioasă. E gata cât ai clipi, toată familia o va adora

Impact.ro vă învață un truc simplu pentru obținerea unei omlete rapide și delicioase. Aceasta va fi de-acum preferata dumneavoastră, iar copiii o vor adora și ei. Omleta rămâne unul dintre cele mai rapide mic dejunuri pe care le putem face. Este ieftină, sațioasă și oricine o poate face. Este ideală de gătit înainte de a pleca la locul de muncă și veștile bune sunt că medicii s-au mai răzgândit în privința consumului de ouă.

Trucul simplu pentru o omletă rapidă și delicioasă

Micul dejun este recomandat de toți medicii din lume deoarece ne oferă energia cu care să începem ziua. În plus, stomacul nu poate „roade în gol”, până la prânz, așa că micul dejun este foarte indicat. Se spune că la micul dejun trebuie să mâncăm ca cei mai bogați oameni din lume, la prânz ca un om normal, iar cina trebuie să o luăm ca și când am fi cei mai săraci oameni lume. Toate acestea pentru o viață sănătoasă.

Ei bine, un mic dejun copios trebuie să conțină și o omletă, iar noi vă facem cunoscut un truc pe care puțini români îl cunosc. Omleta se poate face foarte ușor la cuptor! Nu mai suntem nevoiți să o păzim non-stop, să o amestecăm sau să avem grijă în vreun fel de ea. O poți servi caldă, dar o poți lua și la pachet. În plus, nu ai nevoie de prea multe ingrediente și nici nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie. Omleta la cuptor cu smântână dulce și bacon este o rețetă simplă, dar delicioasă, cu care îți poți impresiona chiar și musafirii.

Trucul simplu pentru o omleta rapida si delicioasa
Trucul simplu pentru o omleta rapida si delicioasa

Ingrediente pentru omleta la cuptor

  • 8 ouă
  • 200 ml smântână dulce
  • 200 g cubulețe de bacon
  • 1 ardei gras mare
  • 4-5 fire ceapă verde
  • 3-4 căței usturoi
  • 200 g mozzarela
  • sare, piper, oregano, busuioc după gust

Mod de preparare:

În primul rând, pentru această rețetă de omletă delicioasă se încinge cuptorul la 180°C și se unge cu unt o tava de 15×15 cm. Într-un bol mai mare se bat ouăle, smântâna dulce și toate condimentele. Se omogenizează bine și se adaugă ceapa verde, după care se adaugă și usturoiul, mozzarela, ardeiul gras tăiat cubuleț și baconul. Se toarnă totul în tavă și se coace timp de 20-25 minute. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se mai lasă în cuptor timp de aproximativ un sfert de oră.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...