Trucul rapid care îți dezgheață parbrizul cât ai clipi. Vei scăpa de grija racletei

Ionuț Vieru 29.01.2023, 11:11
Trucul rapid care îți dezgheață parbrizul cât ai clipi. Vei scăpa de grija racletei

Suntem în acea perioadă a anului în care trebuie să ne trezim mai devreme pentru a deszăpezi mașina și pentru a scăpa de gheața de pe parbriz, probabil unul dintre cele mai mari coșmaruri ale șoferilor. Din fericire, există metode care îți vor ușura misiunea. Iată cum poți dezgheța parbrizul în cel mai scurt timp.

Trucul care te ajută să dezgheți parbrizul imediat

Ianuarie și februarie, lunile din an în care majoritatea județelor din România sunt înzăpezite, iar șoferii sunt nevoiți să scape de gheața de pe parbriz înainte de a pleca la muncă de dimineață. Există o metodă care te va scăpa de această grijă în doar câteva secunde.

Tot ce trebuie să faci pentru a scăpa de dimineață de gheața de pe parbriz este să amesteci într-o sticlă o treime de apă cu două treimi de alcool medicinal. Un lucru important pe care trebuie să-l ai în vedere este ca apa pe care o folosești să nu fie fierbinte. Fie la temperatura camerei, fie puțin călduță. Dacă puneți apă fierbinte pe parbrizul înghețat, riscați să se spargă.

Mai apoi, puneți soluția într-un recipient cu pulverizator și pulverizați soluția pe parbriz și celelalte geamuri ale mașinii. Gheața se va topi imediat, deci nu vei mai avea nevoie de racletă de acum.

Citește și: Cum cureţi maşina de zăpadă fără să o zgârii. Detaliul care te scapă de scos bani din buzunar

Cum să scapi rapid și ușor de gheața de pe parbriz
Cum să scapi rapid și ușor de gheața de pe parbriz

Alte sfaturi pentru a dezgheța parbrizul eficient

Dezghețarea parbrizului se poate face folosind mai multe metode. O altă soluție, în afară de cea menționată mai sus, ar fi activarea ventilatorului de parbriz al mașinii. jetul de aer va fi dirijat pentru a încălzi sticla din interior, iar gheața se va topi în câteva minute.

Dacă folosiți această metodă, este indicat să setați temperatura pe treapta cea mai mare, apoi ștergeți apa în exces și setați ventilatorul la temperatura normală. Mai există soluții asemănătoare celor descrise mai sus. De regulă, le găsiți la magazinele de piese auto sau benzinării.

Citește și: Cum dezgheţi cel mai repede parbrizul maşinii. E mai simplu decât credeai

Dacă nu vă deranjează mirosul înțepător, puteți combina două părți de oțet cu o parte de apă rece. Această combinație vă va scăpa de gheața de parbriz în doar câteva minute, fără mari bătăi de cap.

Urmăriți Impact.ro și pe