Cum dezgheţi cel mai repede parbrizul maşinii. E mai simplu decât credeai

Stan Filon 27.12.2021, 18:17
Cum dezgheţi cel mai repede parbrizul maşinii. E mai simplu decât credeai

Iarna este un anotimp dificil pentru șoferi. Dacă momentan nu sunt nevoiți să-și deszăpezească mașinile deoarece nu prea a nins, de dezghețat parbrizul cu siguranță se lovesc în fiecare zi. Cu toții se interesează de metode cât mai ușoare de dezghețare a parbrizului, fără să-și înghețe mâinile. Iată mai jos cele mai ușoare metode!

Cum poți să dezgheţi cel mai repede parbrizul maşinii

Dezghețarea parbrizului poate fi o sarcină destul de grea, mai ales dacă nu avem ce ne trebuie la îndemână. Racleta este sfântă în această perioadă a anului, dar la fel este și spray-ul conceput pentru îndepărtarea cristalelor de gheaţă. Acesta se vinde însă ca pâinea caldă și mulți șoferi găsesc rafturile goale prin magazine.

Impact.ro vine cu o alternativă la spray-ul din comerț. Este o variantă mai ieftină, la îndemână și la fel de eficientă. Pentru asta avem nevoie de apă și 300 de mililitri de alcool sanitar. Se toarnă soluţia într-un recipient cu pulverizator şi se pulverizează pe geamuri şi parbriz, în timp ce motorul se lasă pornit, cu încălzirea pornită la maximum. Gheața se va topi destul de repede și va putea fi îndepărtată cu ușurință cu ajutorul racletei.

Cum poti sa dezgheti cel mai repede parbrizul masinii
Cum poti sa dezgheti cel mai repede parbrizul masinii

Metode testate

Vestea bună este că aceasta nu este singura metodă de dezghețare a parbrizului. Aveţi nevoie de un castron sau lighean în care amestecaţi apă rece cu puţin oţet, apoi înmuiaţi o cârpă în acest amestec şi ştergeţi parbrizul. Gheața va dispărea ca prin minune.

Un alt mod prin care să ne ferim parbrizul de enervanta gheață este următorul: seara, când ajungem acasă, iar parbrizul este dezghețat și încă cald, trebuie să-l acoperim cu o pătură mai veche. Vom folosi pentru prindere ștergătoarele, dar și ușile din față. A doua zi, vom înlătura pătura respectivă și ne vom bucura de un parbriz dezghețat.

O altă metodă foarte eficientă de a avea un parbriz dezghețat dimineața este să folosom o jumătate de cartof. Tăiem un cartof pe jumătate, luăm una dintre jumătăți și frecăm parbrizul cu miezul cartofului. Amidonul din leguma respectivă va împiedica apa de pe parbriz să înghețe și ne va face mult mai fericiți dimineața.

Dar ce facem dacă ne trezim cu gheață pe interiorul parbrizului? Ei bine, asta înseamnă că în habitraclu este umezeală. Pentru a scăpa de această umezeală este nevoie să umplem o șosetă cu nisip igienic pentru pisici. Dacă va fi amplasată undeva pe bord, șoseta plină cu nisip va absoarbi umezeala din habitaclu și apa nu va mai îngheța pe interiorul parbrizului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...