Trucul prin care poți economisi, astfel încât la finalul lunii să ai mai mulți bani puși deoparte. O poți face în fiecare zi, fără să îți dai seama

Anca Manolica 17.08.2022, 19:34
Trucul prin care poți economisi, astfel încât la finalul lunii să ai mai mulți bani puși deoparte. O poți face în fiecare zi, fără să îți dai seama

Uneori, cea mai dificilă parte a economisirii banilor este să începi să faci asta. Însă odată obișnuit cu acest lucru, vei vedea că te va ajuta să îți imaginezi un viitor mai fericit, să faci față cheltuielilor și să îți îmbunătățești starea generală de bine. Iată câteva sugestii care te vor ajuta să ai un comportament financiar mai responsabil pe viitor.

Trucul prin care poți economisi, pentru ca la finalul lunii să ai mai mulți bani puși deoparte

Există multe trucuri și metode pentru a reuși să economisești bani. Unele mai simple, altele mai complexe, unele mai consumatoare de timp, altele mai puțin. Dar toate pot fi eficiente în funcție de nevoile fiecăruia dintre noi. În rândurile de mai jos îți vom prezenta câteva trucuri ușoare, de care nu ar strica să ții cont pe viitor.

De exemplu, ai putea să îți faci un standing order care îți va trimite automat o anumită sumă de bani pe zi într-un cont de economii. La final de an vei vedea că vei rămâne surprins de suma pe care ai reușit să o economisești. Aceasta ți-ar putea fi de mare folos în satisfacerea unei nevoi urgente sau a unei dorințe de mult neîndeplinite.

Trucuri prin care să economisești bani
Trucuri prin care să economisești bani

Alte metode care te ajută să economisești bani

Detox al abonamentelor – Cu toții avem o mulțime de abonamente mai mult sau mai puțin necesare, unele pe care le-am facut și din pură curiozitate și nu le mai folosim de ceva timp. Deși ai spune că 10 lei nu este o mare pierdere, la finalul lunii, atunci când tragi linie și vezi toate cheltuielile, s-ar putea să te facă să renunți la el.

Așadar, ar fi bine să începi să te dezabonezi de la toate acele servicii sau aplicații pe care nu le-ai mai folosit de ceva timp pentru că sigur nu mai reprezintă o prioritate pentru tine. Deci, de ce să le mai ții active și să le plătești degeaba?

O zi fără cheltuieli – Încearcă să îți stabilești o zi din săptămână în care să nu cheltui niciun ban, să fie cu „buget zero”. Iar toți banii pe care ar fi trebuit să îi cheltui în acea zi să îi economisești. De exemplu, dacă prânzul comandat la birou ar fi costat 40 de lei, transferă acei bani într-un cont de economii și vei vedea cum ușor, ușor, soldul va crește.

Economisirea banilor poate fi un lucru foarte ușor, atât timp cât apelezi la metode creative, care să nu te facă să depui un efort considerabil.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...