Trucul pe care orice femeie trebuie să îl ştie. Ce trebuie să faci ca să scapi de bătăturile de la pantofi

Ana Anitoiu, Camelia Moldoveanu 24.06.2021, 17:06
Trucul pe care orice femeie trebuie să îl ştie. Ce trebuie să faci ca să scapi de bătăturile de la pantofi

Sezonul cald este cel al distracției. Este timpul pentru concedii la mare și la munte, pentru plimbări și întâlniri cu prieteni și pentru ținute colorate și lejere, dar este și vremea când te poți confrunta cu bătăturile de la pantofi. Iată trucul ce te va scăpa de ele. Orice femeie trebuie să îl știe.

Cum trebuie să alegi o pereche de pantofi cu toc

Sigur, în timpul verii, mai ales la evenimente precum nunțile ce se organizează în această perioadă, îți dorești să porți o ținută elegantă alături de o pereche de pantofi cu toc. Dacă imaginea din oglindă te încântă, nu poți spune același lucru despre efectul pantofilor asupra picioarelor tale.

Ca să eviți apariția bătăturilor de la pantofi trebuie, în primul rând, să îi alegi corect atunci când îi cumperi. Chiar dacă este necesar să scoți mai mulți bani din portofel pentru ei, optează pentru cei din piele naturală. Picioarele tale vor simți diferența. Un alt detaliu la care trebuie să fii atentă este felul în care sunt făcute cusăturile. Acestea trebuie să fie impecabile.

Ce trebuie sa faci ca sa scapi de bataturile de la pantofi
O tanara purtand pantofi cu toc

Mitul din cauza căruia te poți alege cu bătături de la pantofi

În al doilea rând, trebuie să nu crezi în mitul din cauza căruia multe persoane se aleg cu bătături de la pantofi. ”Sunt din piele, se mai lasă”, probabil că ai auzit de multe ori. Total greșit. Pantofii cu toc trebuie să fie cât mai confortabili încă de la prima purtare.

Deși pantofii cu toc subțire pot da mai multă eleganță, specialiștii recomandă purtarea unor pantofi cu toc gros. Aceștia din urmă oferă mai multă stabilitate în timpul mersului și te feresc de posibilitatea de a-ți scrânti gleznele. În plus, oricât de mult ai îndrăgi pantofii cu toc, este bine să îi alternezi cu unii sport, foarte confortabili.

Trucul pentru pantofii cu toc pe care orice femeie trebuie să îl ştie

Deși este bine să alegi o pereche ce să ți se potrivească perfect din prima, există un truc ce te poate feri de bătăturile de la pantofi. Ai nevoie doar de niște șosete groase și de un uscător de păr. Încălță ciorapii și pantofii și pornește uscătorul la temperatură medie, îndreptat către zona în care simți că te bate încălțămintea. Materialul se va lărgi puțin.

Un alt truc este să folosești cremă de față pe interiorul pantofilor cu toc, acolo unde aceștia îți provoacă bătături. Masează ușor cu un strat generos de cremă în locurile unde dorești ca materialul să se înmoaie. Apoi, încalță-i și mergi cu ei prin casă.

Dincolo de toate aceste recomandări, este bine să mai folosești un aliat împotriva bătăturilor de la pantofi. Plasturii sunt ieftini, discreți, și îi poți folosi oricând anticipezi că ai putea avea probleme cu pantofii cu toc. Sunt de preferat cei groși cu gel, ce protejează bine pielea. Vezi AICI ce se întâmplă dacă pui apă de gură pe bătături!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...