Trucul care te ajută să păstrezi băuturile reci pe plajă. Ai nevoie de un ingredient banal, nu e gheața

Andra Daoud 19.07.2022, 16:05
Trucul care te ajută să păstrezi băuturile reci pe plajă. Ai nevoie de un ingredient banal, nu e gheața

O zi perfectă pe plajă are câteva ingrediente bine cunoscute. Umbrela, loțiunile pentru protecția solară și băuturile reci nu ar trebui să ne lipsească din bagaj atunci când mergem să ne relaxăm la soare. În cazul băuturilor însă, este o adevărată provocare să le păstrăm reci câteva ore, cât stăm la plajă. Din fericire, există câteva trucuri la îndemână pentru orice turist, mai ales dacă merge să facă plajă într-un loc unde nu este bar în apropiere.

Cum păstrezi băuturile reci pe plajă

Nimic nu se compară cu o bere, o apă, o limonadă sau un suc rece, atunci când te afli pe plajă, sub soarele arzător. În plin sezon estival, băuturile se pot încălzi însă rapid atunci când nu sunt depozitate corespunzător sau când nu avem la îndemână o ladă frigorifică sau o frapieră cu gheață. În ajutorul nostru vin însă câteva trucuri la îndemână, pentru a ne putea bucura atât de soare, cât și de băuturi la temperatura perfectă vara.

Pentru a păstra băuturile reci pe plajă pentru mai mult timp, ideal ar fi să aveți o ladă frigorifică sau măcar o geantă termo-izolantă, din neopren, care împiedică alimentele și băuturile din interior să se încălzească repede. Dacă nu aveți însă la îndemână aceste obiecte, este important să aveți grijă unde puneți băuturile pe plajă. Acestea ar trebui ferite, pe cât posibil, de razele directe ale soarelui și ar trebui să stea la umbră.

Dacă vorbim despre băuturi aflate în sticle, acoperiți sticlele cu un prosop sau cu haine și asigurați-vă că este umbră în locul respectiv. O altă ideea utilă ar putea fi să faceți o groapă în nisip și să puneți acolo sticlele cu băuturi. Dacă aveți însă la îndemână o frapieră sau orice vas cu gheață, puneți puțină sare peste gheață. Banalul ingredient vă ajută să păstrați băuturile reci pentru mai mult timp, pentru că sarea face ca gheața să se topească mai repede, dar apa rezultată se va încălzi mai greu.

Trucul care te ajuta sa pastrezi bauturile reci pe plaja. Ai nevoie de un ingredient banal, nu e gheata 1
Exista cateva trucuri care te ajuta sa pastrezi bauturile reci pe plaja

De ce să pui băuturile la congelator înainte de a merge la plajă

O altă modalitate de a păstra băuturile reci pe plajă mai mult timp este să le ții la congelator cu ceva timp înainte. Sticlele cu apă și suc pot fi puse la congelator timp de o oră, de exemplu, astfel încât să se răcească mai mult, dar să nu înghețe complet. În acest fel, va trece mai mult timp până când acestea se vor încălzi atât de tare încât să nu mai poată fi băute.

Un alt truc presupune să luați recipiente cât mai mari cu băuturi, pentru că o cantitate mai mare de lichid se va păstra rece mai mult timp decât o cantitate mai mică.

Urmăriți Impact.ro și pe