Tribunalul Olt a amânat, din nou, pronunţarea în ”dosarul Caracal”. Când se va da sentința

Mihnea Tălău 09.09.2022, 12:35
Tribunalul Olt a amânat, din nou, pronunţarea în ”dosarul Caracal”. Când se va da sentința

Magistrații Tribunalului Olt au amânat pentru 23 septembrie pronunțarea sentinţei în procesul lui Gheorghe Dincă, cunoscut drept monstrul din Caracal. Acesta a îngrozit o țară întreagă după ce a fost acuzat de procurori de răpirea și uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu.

O nouă amânare a pronunțării în cazul Caracal

La mai bine de trei ani de la producerea faptelor, Gheorghe Dincă şi complicele său Ştefan Risipiţeanu şi-ar putea afla sentința în 23 septembrie, după ce judecătoriii au amânat, vineri, pronunțarea în deja ”celebrul” dosar Caracal.

Judecătoarea care trebuia să dea decizia, se află în concediu medical. Un semn de întrebare în legătură cu seriozitatea instanței se poate pune, întrucât, la termenul anterior, aceeași judecătoare se afla tot în concediu, dar de odihnă.

Tribunalul Olt a amânat, la primul termen, pentru vineri, 9 septembrie, pronunțarea. Dincă, cel acuzat că le-a ucis pe cele două adolescente şi-a schimbat declarațiile de nenumărate ori.

Dacă instanța va da o decizie în funcție de cerințele procurorilor, criminalul din Caracal, Gheorghe Dincă, riscă să primească nu mai puțin de 30 de ani după gratii.

Faptele reprobabile ale lui Gheorghe Dincă

Noi mandate pentru audieri in cazul Caracal. Care este noul termen de judecata
Alexandra Macesanu si Luiza Melencu

În ianuarie 2020, Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de DIICOT sub acuzaţiile de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. Conform procurorilor, Dincă le-ar fi recrutat pe cele două fete, le-a transportat și apoi le-a adăpostit în locuința sa „în scopul evident al exploatării sexuale pentru sine”. În acelaşi dosar a mai fost implicat și un alt cunoscut al lui Gheorghe Dincă, Ştefan Risipiţeanu, un bărbat de 48 de ani din Caracal, vecin cu Dincă, acuzat că ar fi violat-o pe Luiza Melencu, prima victimă. Aceasta,  în vârstă de 18 ani, a fost văzută ultima oară tot în Caracal, pe 14 aprilie 2019.

Trei luni mai târziu, Alexandra Măceşanu, de doar 15 ani, avea și ea să dispară fără urme. Pe 24 iulie 2019, ea a plecat de acasă spre Caracal, ca să se întâlnească cu un prieten, și nu s-a mai întors acasă. Ceea ce se știe e că a fost luată cu mașina de Gheorghe Dincă, dar și faptul că pe 25 iulie 2019 Alexandra a sunat la numărul de urgență 112 din casa lui Gheorghe Dincă. Acesta din urmă se află de mai bine de trei ani în penitenciarul de maximă siguranță din Craiova.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...