Trei bulgari, prinși la graniță cu teste PCR false. Aveau de gând să călătorească în România

Ana Anitoiu, Alexandru Teodorescu 09.11.2021, 17:35
Trei bulgari, prinși la graniță cu teste PCR false. Aveau de gând să călătorească în România

Trei bulgari au fost prinși luni la graniță cu teste PCR negative false. Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a anunțat ce s-a întâmplat cu aceștia după ce le-a fost descoperită tentativa de a încălca regulile.

Ce s-a întâmplat cu bulgarii care au prezentat teste PCR false la graniță

Potrivit Inspectoratului, cei trei bulgari sunt: o femeie în vârstă de 38 de ani și doi bărbați în vârstă de 17, respectiv 41 de ani. Aceștia s-au prezentat luni în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier cu teste PCR negative false și documente ce nu fuseseră eliberate la clinicile menționate.

În urma descoperirii încercării lor de a călători în România fără să respecte regulile în vigoare, polițiștii de frontieră i-au oprit la vamă. Cele trei persoane au fost preluate de către autorităţile bulgare. Cercetărilor vor fi continuate și se vor lua măsurile legale ce se vor impune.

Trei bulgari, prinsi la granita cu teste PCR false. Aveau de gand sa calatoreasca in Romania
O politista verificand documente

Bulgaria a devenit un rai al certificatelor verzi false

De altfel, bulgarii ar fi campioni la fabricarea de certificate verzi, astfel încât să scape de restricțiile impuse pentru persoanele neimunizate anti-Covid-19 fără să se vaccineze împotriva coronavirusului. Medicii de familie însărcinați cu administrarea dozelor de vaccin ar acorda documente false în schimbul unor sume de bani.

După ce au foste descoperiți mai mulți greci care foloseau certificate verzi false fabricate în Bulgaria, un membru al ”circuitului” a dezvăluit pentru televiziunea ERT din Grecia cum poate fi obținut un astfel de document.

Mai exact, conform acestei surse, un certificat verde contrafăcut se poate obține în Bulgaria pentru suma de 300 de euro. La aceasta se adaugă costurile pentru o vizită scurtă la Sofia cu scopul de a ridica documentul ce îi poate scăpa pe posesori de unele restricții.

Nici România nu este departe de Bulgaria în privința fabricării de certificate verzi. Recent, autoritățile au descins la un centru de vaccinare anti-Covid-19 din Sectorul 2 al Capitalei, unde s-ar fi eliberat astfel de documente false. Certificatele ar fi fost date unor persoane neimunizate în locul titularilor lor. Astfel, s-au folosit identitățile unor oameni nevinovați pentru această fraudă.

”În luna august 2021, poliţişti din cadrul Poliţiei Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au demarat cercetări cu privire la activitatea mai multor funcţionari publici, detaşaţi la un centru de vaccinare din Sectorul 2, care ar fi modificat, fără drept, date informatice implementate în evidenţa persoanelor vaccinate, (…)

fiind înlocuite datele persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate, având ca scop obţinerea frauduloasă a documentelor care să ateste vaccinarea”, a transmis Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...