Trecerile de pietoni de pe șoseaua Antiaeriană vor fi, în sfârșit, semaforizate. Primul semafor provizoriu va fi montat chiar astăzi

Beatrice Dumitru 04.11.2022, 15:11
Trecerile de pietoni de pe șoseaua Antiaeriană vor fi, în sfârșit, semaforizate. Primul semafor provizoriu va fi montat chiar astăzi

Ptrotestul cetățenilor din zona șoseaua Antiaeriană, din Sectorul 5, a dat rezultate, iar Primăria Capitalei a anunțat că a luat primele măsuri pentru montarea semafoarelor la trecerile de pietoni din zonă. Locuitorii de acolo au cerut de zece ani montarea unor semafoare la toate trecerile de pietoni, dar fără niciun rezultat.

Primul semafor la trecerea de pietoni de pe Șoseaua Antiaeriană

Timp de trei săptămâni, locuitorii din zona șoseaua Antiaeriană au protestat și au cerut semaforizarea unei treceri de pietoni, după ce un băiat de 19 ani a murit după ce a fost lovit în plin de o mașină. De atunci, circa 30-40 de oameni au ieșit în fiecare seară, de la ora 19.00 la 21.00 și au trecut încontinuu pe trecerea de pietoni pentru a atrage atenția asupra problemei.

După aceste proteste, Primăria Capitalei a anunțat că astăzi va fi montat un semafor provizoriu la trecerea de pietoni de pe șoseaua Antiaeriană. Semaforul provizoriu va funcționa până la finalizarea procedurilor legale pentru montarea celor patru semafoare aprobatepentru trecerile de pietoni din zonă.

Trecerile de pietoni de pe șoseaua Antiaeriană vor fi, în sfârșit, semaforizate. Primul semafor provizoriu va fi montat chiar astăzi
Se montează semafor pe Șoseaua Antiaeriană.

„Comisia Tehnică de Circulație a aprobat în această dimineață montarea unui semafor provizoriu cu buton la trecerea de pietoni Șoseaua Antiaeriană x Str. Cojocaru Elena și Vasile. O echipă a Administrației Străzilor București va amplasa în cel mai scurt timp semaforul”, a transmis Primăria Capitalei, potrivit HotNews. 

Este nevoie de semafoare în 300 de intersecții

Oamenii spun că pe trecerile de pietoni de pe șoseaua Antiaeriană au loc accidente în mod frecvent și din 2012 au făcut demersuri la Primăria Capitalei să pună un semafor cu buton de comandă pentru pietoni, dar fără rezultat până acum.

Pe 18 octombrie, Primăria Sectorului 5 a început lucrările de refacere a marcajelor rutiere pe șoseaua Antiaeriană, imediat după primirea Avizului de intervenţie de la Administraţia Străzilor, instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei care administrează strada.

Primarul Capitalei Nicușor Dan a spus că la acest moment, în București, este necesară instalarea de semafoare în 300 de intersecții.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...