Un protest spontan a blocat șoseaua Antiaeriană din Capitală. Cetățenii, revoltați după ce un pieton a fost accidentat mortal

Anca Manolica 12.10.2022, 21:04
Un protest spontan a blocat șoseaua Antiaeriană din Capitală. Cetățenii, revoltați după ce un pieton a fost accidentat mortal

Protest spontan miercuri seară, 12 octombrie, în București. Aproximativ 40 de oameni blochează la această oră traficul de pe șoseaua Antiaeriană din Capitală, trecând dintr-o parte în alta a străzii. Aceștia protestează după ce, cu o seară înainte, un pieton a fost accidentat mortal.

Un protest spontan blochează șoseaua Antiaeriană din București

Mai multe persoane din Capitală s-au adunat, pentru a doua seară la rând, să blocheze Șoseaua Antiaeriană, intersecție cu strada Cojocaru Elena, la un protest spontan. Aceștia sunt revoltați de faptul că marți seara un pieton de 19 ani a fost accidentat mortal. Cei aproximativ 40 de oameni adunați traversează strada de pe o parte pe alta, blocând traficul rutier.

Aceștia solicită marcaje rutiere și un semafor, pentru că în acest loc au avut loc mai multe accidente de-a lungul timpului. Zona este considerată una periculoasă, motiv pentru care oamenii din zoă au făcut numeroase sesizări în acest sens. Nimic nu pare, însă, să se rezolve, iar accidentele se țin lanț.

Reamintim faptul că ieri seară, 11 octombrie, un pieton a fost lovit de o mașină care circula spre Calea 13 Septembrie, pe trecere a de pietoni. Din păcate, medicii sosiți la fața locului nu au reușit să îl resusciteze, fiind nevoiți să declare decesul.

Protest pe șoseaua Antiaeriană din Capitală / foto amator
Protest pe șoseaua Antiaeriană din Capitală / foto amator

Tânărul traversa regulamentar pe trecerea de pietoni

Apelul la 112 a venit la în jurul orei 19:00. Băiatul de 19 ani, care mergea regulamentar pe trecerea de pietoni, a fost lovit în plin de un autoturism care cirula pe banda a doua. Impactul l-a proiectat la aproximativ 25 de metri. Echipajul medical care a sosit de urgență a aplicat manevre de resuscitare, dar fără succes.

„Nu este primul copil care o pățește. Copilul meu a fost lovit pe trecerea de pietoni în 2018. Mai încolo. Cerem semaforizare. Sunt foarte mulți oameni care au murit. Nu mai vrem ca alți copii să moară.

Îți educi copilul că este normal dacă treci pe la trecere. Și ce să vezi, așa moare. Copilul meu a trecut pe aici de la baschet și a zis: mami erau adidași pe jos, era un copil mort, n-am avut curaj să mă uit. Pe trecerea de pietoni, da, și tu mi-ai zis că sunt în siguranță. ”, a spus un protestatar, potrivit Observator News.

Șoferul care l-a lovit pe tânăr a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

– Știre în curs de actualizare –

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...