Transfer de senzație la Dinamo. Vine antrenorul care a câștigat 3 Ligi ale Campionilor cu Barcelona

Gabriel Peneș 15.06.2021, 13:09
Transfer de senzație la Dinamo. Vine antrenorul care a câștigat 3 Ligi ale Campionilor cu Barcelona

Transfer de senzație la Dinamo. Vine antrenorul care a câștigat 3 Ligi ale Campionilor cu Barcelona. Scenariul ar părea neverosimil dacă ne-am gândi la fotbal. Dar este cât se poate de real, pentru că este vorba de echipa masculină de handbal, CS Dinamo, ce tocmai a cucerit cel de-al 17-lea titlu de campioană a României. Iar tehnicianul care va prelua banca tehnică a mai antrenat și naționala țării noastre timp de 2 ani.

Transfer de senzație la Dinamo. Vine antrenorul care a câștigat 3 Ligi ale Campionilor cu Barcelona

Ar părea un scenariu SF, dacă ar fi vorba de fotbal. Transfer de senzație la Dinamo. Vine antrenorul care a câștigat 3 Ligi ale Campionilor cu Barcelona. Duminică, 13 iunie, echipa catalană  a învins în ultimul act al competiției, cu 36-23 (16-11), pe Aalborg Handball. A fost cea de-a 3-a reușită obținută sub comanda antrenorului Xavier Pascual, după cele din 2011 și 2015. Însă, succesul a fost „sărbătorit” de tehnicianul de 53 de ani prin despărțirea de clubul unde a antrenat vreme de 12 ani. El a mai cucerit în acest timp 5 titluri de campion mondial al cluburilor și 11 titluri ale Spaniei. În total, Pascual a obținut 61 de trofee la cârma echipei catalane, echipă pentru care a activat și ca jucător.

Însă, povestea s-a terminat acum, după ce în fruntea clubului a venit Juan Laporta. Acesta are un alt proiect și dorește un alt antrenor pe banca echipei de handbal.

Am simţit când preşedintele a câştigat alegerile. Se vorbise deja că aveau în minte un alt tip de proiect şi, sincer o spun, mi se pare foarte lăudabil. Abonaţii au votat. Înţeleg perfect când un preşedinte preia conducerea clubului, îşi poate alege proiectele şi poate lua deciziile pe care le ia, pentru că de aceea a fost ales şi, prin urmare, respect maxim cu acest lucru”, a spus Xavier Pascual, potrivit mundodeportivo.com.

Transfer de senzație la Dinamo. Vine antrenorul care a câștigat 3 Ligi ale Campionilor cu Barcelona
Transfer de senzație la Dinamo. Vine Xavier Pascual, antrenorul care a câștigat 3 Ligi ale Campionilor cu Barcelona/Sursa foto: Facebook – FC Barcelona Handbol

„Merg în România, pentru că mă iubesc și au venit să mă caute”

Legătura titratului antrenor cu țara noastră nu e una nouă. Între 2016-2018, Pascual a fost și antrenorul naționalei de handbal masculin a României. Dar după reînnoirea contractului cu Barcelona, el nu a putut continua pe două fronturi. Clubul dinamovist care l-a prezentat oficial pe tehnicianul spaniol pe site-ul clubului.

Clubul Sportiv Dinamo aduce pe banca tehnică a echipei de handbal unul dintre cei mai valoroși antrenori din lume. Xavier Pascual (53 de ani) va antrena campioana României în următorii trei ani”, se scrie în comunicatul de pe csdinamo.eu.

Pascual îl va înlocui pe antrenorul Constantin Ștefan, care a condus echipa în ultimii 3 ani și jumătate. Dinamo a câștigat recent cel de-al 17-lea titlu de campioană, dar și Cupa României. La rândul său, Xavi Pascual a declarat că se simte onorat de încrederea acordată de clubul bucureștean.

Este o onoare pentru mine să mă întorc ca antrenor în România. Dinamo m-a dorit foarte mult și vreau să mulțumesc clubului pentru efortul depus pentru a mă avea pe banca tehnică în sezonul următor. Pentru mine este o mare provocare și sper că această colaborare să fie de lungă durată și de mare succes, a transmis Xavier Pascual, conform csdinamo.eu.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....