Traian Berbeceanu, informații noi legate de petrecerea de revelion de anul acesta. Cum se va desfășura aceasta

Stan Filon 14.12.2020, 17:49
Traian Berbeceanu, informații noi legate de petrecerea de revelion de anul acesta. Cum se va desfășura aceasta

Petrecerea de revelion de anul acesta. Prefectul Bucureștiului, Traian Berbeceanu, a vorbit despre cum se vor desfășura petrecerile de Revelion de anul acesta. Ținând seama că România se confruntă în continuare cu pandemia de coronavirus care a afectat întreaga omenire, toate restricțiile pentru stoparea virusului vor rămâne în vigoare și de Revelion.

Se renunță la petrecerile în aer liber, de Revelion

Astfel, petrecerile din stradă sunt total interzise, la fel ca și curculația după ora 23:00. În plus, prefectul Capitalei recomandă tuturor să renunțe la a mai cumpăra artificii deoarece nu vor putea să le folosească, iar în interior acestea ar putea să provoace adevărate dezastre. Traian Berbeceanu îi și ameninț cumva pe oameni să respecte restricțiile pentru ca autoritățile să nu fie nevoite să adopte unele mult mai stricte, probabil carantina generală.

”Reamintim că prin HG a fost prelungită starea de alertă şi în cadrul acestei măsuri există şi interdicţia de circulaţie după ora 23. Într-adevăr, aceste sărbători vor fi puţin diferite dar este în sprijinul populaţiei. Aceste măsuri nu sunt măsuri de pedepsire, ci de a proteja împotriva răspândirii coronavirusului. Îi vom ruga pe toţi, cu insistenţă, să încercăm să respectăm normele în vigoare, în mod deosebit distanţarea fizică, să ne protejăm folosind masca în mod corespunzător. Să încercăm să depăşim această pandemie şi să ne bucurăm, totuşi, şi de sărbători. Să nu fie nevoite autorităţile să adopte restricţii mai severe”, a declarat Traian Berbecanu pentru Antena 3.

Se renunta la petrecerile in aer liber, de Revelion
Se renunta la petrecerile in aer liber, de Revelion

Artificiile nu sunt recomandate

Întrebat dacă ieșirea în faţa blocului în noaptea de Revelion ar insemna încălcarea interdicţiei de circulaţie după ora 23, Traian Berbeceanu a răspuns că acest lucru este evident.

Acesta  a mai spus, de asemenea, că ”a ieși la balcon cu artificii este o situaţie riscantă, pentru că pot fi provocate incendii sau accidente. Nu aş recomanda nici această… Cel mai bine, anul acesta fără artificii, cu speranţa că anul viitor ne vom bucura de artificii de două ori mai mult şi în cantităţi mai mari”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI