Atât Constanța, cât și Slobozia rămân în carantină! În ciuda restricțiilor, rata de infectare nu a scăzut

Daniela Alexandru 04.12.2020, 15:19
Atât Constanța, cât și Slobozia rămân în carantină! În ciuda restricțiilor, rata de infectare nu a scăzut

Constanța și Slobozia rămân în carantină. Carantina nu a ajutat la nimic în Constanța și în Slobozia. În ambele orașe s-a prelungit carantina instituită acum două, respectiv trei săptămâni. Ambelor municipii, reședință de județ, le-a crescut rata de infectare, astfel că în Constanța a ajuns la 7,14 la mia de locuitori de la 6,13 la mia de locuitori cât era pe 20 noiembrie. Slobozia a intrat în carantină la o rată de 7,46 cazuri la mia de locuitori, ajungând săptămâna aceasta la 7,81.

Rata de infectare în Constanța a crescut cu peste un procent

În ciuda restricțiilor impuse de autorități, pe perioada carantinei, ratele de infectare nu au scăzut, ci dimpotrivă. După două săptămâni de carantină, municipiul Constanța ajunsese, ieri, la o rata de infectare de 7,14 la mia de locuitori în timp ce la instituirea acestei măsuri, pe 20 noiembrie, incidența cazurilor era de 6,13. Astfel, pentru alte 14 zile locuitorii din Constanța vor trebui să aibă motive întemeiate pentru a ieși din localitate sau chiar și din casă.

La acest moment în județul Constanța regăsim cea mai mare rată de infectare din întreaga țară, 7,04 cazuri la mia de locuitori, după raportarea autorităților de astăzi, 4 decembrie.

Prelungirea a fost solicitată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța și avizată de INSP, potrivit Hotnews.

Constănțenii se pot deplasa în exteriorul locuinței doar cu declarație pe propria răspundere, adeverință eliberată de angajator sau legitimație de serviciu. Masca este în continuare obligatorie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele peste vârsta de 5 ani.

Nici Slobozia nu a scăpat de carantină

Perioada de carantină a fost prelungită și în municipiul Slobozia cu alte 7 zile, după cele trei săptămâni de carantină în care rata de infectare nu a scăzut, așa cum s-ar fi așteptat toată lumea, ci dimpotrivă, a crescut cu câteva sutimi. Incidența infecțiilor cu SARS-CoV-2 a ajuns la 7,81 la mia de locuitori, astfel că Slobozia a intrat în a 4-a săptămână de restricții sanitare.

Prin ordinul Departamentului pentru Situații de Urgență, se menține limitarea capacității magazinelor/supermarketurilor/hipermarketurilor la maxim 30%, cu respectarea normelor de distanțare fizică. În cazul centrelor comerciale/parcurilor comerciale, se limitează accesul persoanelor, astfel încât să se asigure 8 metri pătrați/persoană.