Traian Băsescu va candida din nou la Primăria Capitalei? Veste șoc pe scena politică

Elena Avramescu 28.07.2020, 14:23
Traian Băsescu va candida din nou la Primăria Capitalei? Veste șoc pe scena politică

Se pare că PNL pregătește o lovitură, fiindcă își dorește o alianţă cu USR-PLUS la primăriile de sector pentru a „distruge PSD în Bucureşti”. În același timp, negocierile PNL şi PMP pentru liste comune în Capitală n-au avut niciun succes. Astfel că PMP va avea candidat la Primăria Generală, care va lua din voturile lui Nicuşor Dan.

Traian Băsescu, din nou la Primăria Capitalei?

Negocierile finale vor avea loc între Ludovic Orban, Dan Barna şi Dacian Cioloș săptămâna aceasta, cu scopul de a stabili candidaţi comuni la primăriile de sector. Însă apare o mică problemă, fiindcă Ludovic Orban nu pare dispus să renunţe la Dan Cristian Popescu, fiind favorit în sondaje pentru postul de primar, iar USR-PLUS nu-l acceptă pe DC Popescu pentru că nu întruneşte criteriile de integritate.

”Discuţiile sunt foarte complicate pentru că avem USR-PLUS, pe de altă parte PNL. Sunt multe criterii, principii. Am cerut să discutăm doar de candidaţi care nu au legătură cu PSD, candidaţi cu integritate. Următoarele 3-4 zile sunt cele decisive”.

”E vorba de a găsi o variantă în care electoratul să aibă o opţiune puternică. Cetăţenii simt că Primăria nu e a bucureştenilor, ci a lui Firea. Din punctul meu de vedere opţiunea e exclusă. Noi am spus că nu avem cum să susţinem un om cum e domnul Popescu” a spus Dan Barna, președintele USR, la Adevarul Live.

Traian Băsescu, primar din nou în București?

Traian Băsescu va candida din nou la Primăria Capitalei
Traian Băsescu va candida din nou la Primăria Capitalei

În schimb, se pare că negocierile dintre PNL şi PMP au eşuat, după ce partidul condus de Eugen Tomac a cerut liste comune cu PNL pentru consiliile de sector, iar liberalii au ținut să refuze.

”Ne-au subestimat şi ne-au tratat cu aroganţă”, au spus surse din conducerea PMP, conform sursei citate. Astfel, PMP va avea un candidat propriu la sectoare, precum şi la primăria generală, astfel că nu ies lucrurile pentru Nicuşor Dan. Cel care ar putea candida din partea PMP la Primăria Capitalei ar fi nimeni altul decât Traian Băsescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...