Revine starea de urgență în România? Mesajul tranșant al premierului Orban

Diana Radu 27.07.2020, 16:54
Revine starea de urgență în România? Mesajul tranșant al premierului Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat că în momentul de față nu se ia în calcul reintroducerea stării de urgență în România, însă sunt în analiză mai multe măsuri menite să prevină răspândirea virusului. De exemplu, masca ar putea deveni obligatorie în anumite spații deschise.

Ludovic Orban, despre posibiliatatea de reintroduce a stării de urgență

După ședința liberalilor, Ludovic Orban a anunțat că Guvernul lucrează la o serie de noi măsuri pentru a limita răspândirea pandemiei. În acest sens se ia în calcul reducerea programului pentru terase și cluburi, precum și reguli de distanțare mai stricte pentru plaje.

„Există mai multe măsuri în analiză, limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanţare pe plajă indiferent.. E foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu şi atunci putem impune respectarea normelor de distanţare pentru toţi cei care sunt pe plajă”, a declarat Ludovic Orban.

orban, stare de urgenta, romania
Ludovic Orban, despre posibiliatatea de reintroduce a stării de urgență

Premierul a mai spus că se analizează și posibilitatea de introducere a obligativității de purtare a măștii în spații deschise, precum în piețe sau pe faleze. Asta pentru că, de obicei, locurile menționate sunt aglomerate, ceea ce crește riscul de răspândire a virusului.

„De asemenea, am avut discuţii cu mai mulţi prefecţi, cu mai mulţi reprezentanţi din comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă care mi-au spus că sunt locuri chiar şi în aer liber, într-o piaţă sau faleză unde din cauza aglomeraţiei există un risc de răspândire şi discutăm şi posibilitatea de a impune obligativitatea purtării măştii în astfel de spaţii foarte aglomerate. Analizăm acest aspect și s-ar putea impune obligativitatea purtării măștii și în anumite spații deschise”, a mai declarat premierul.

Cât despre alegerile locale din 27 septembrie, Orban a spus că sâmbătă a fost convocat BPN al PNL pentru a fi definitivate toate candidaturile.

„Am luat decizia de a convoca Biroul Politic Național al PNL sâmbătă dimineață, pentru a definitiva toate candidaturile. De asemenea, până sâmbătă, fiecare filială județeană are obligația de a definitiva candidații la toate Primăriile din județul respectiv. BPN validează candidații, practic sâmbătă luăm decizia legată de toți candidații, inclusiv în cele șase județe unde mai avem discuții și pentru municipiul București, pentru sectoare”, a anunțat Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe