Traian Băsescu s-a mutat. Cum arată apartamentul de lux în care locuieşte acum fostul preşedinte al României

Stan Filon 20.06.2022, 09:21
Traian Băsescu s-a mutat. Cum arată apartamentul de lux în care locuieşte acum fostul preşedinte al României

Traian Băsescu s-a mutat într-un final din vila de protocol în care a locuit până a fost declarat oficial colaborator al fostei Securități. Tranziția de la vila RAPPS, la un apartament, s-a făcut cu scandal, iar fostul președinte al României mai avea puțin și era evacuat. Traian Băsescu nu s-a putut muta la timp, deoarece apartamentul pe care și l-a cumpărat nu era gata, așa că a mai cerut un timp, care i-a fost acordat. Acum, fostul președinte s-a mutat în casă nouă.

Traian Băsescu s-a mutat din vila de protocol

Traian Băsescu s-a conformat deciziei luată de instanță și a renunțat la vila de protocol în care a locuit după ce și-a încheiat ultimul mandat de președinte al României. Și-a cumpărat un apartament de lux în care s-a mutat împreună cu fosta Primă Doamnă, Maria Băsescu. Cei doi s-au mutat într-un cartier select din București, într-un complex rezidențial ridicat de omul de afaceri Dan Șucu. Locuiește în zona Domenii, chiar lângă Parcul Cireșarii, care a fost închis chiar pe timpul mandatului său la Primăria Capitalei. Ei bine, pe data de 1 iunie acest parc a fost redeschis, iar Traian Băsescu își poate plimba acum nepoțeii pe aleile parcului.

Penthouse-ul lui Traian Băsescu se află la ultimul etaj al clădirii și îi oferă fostului președinte o vedere frumoasă chiar spre parc. Nu a fost ieftin deloc. Conform ultimelor estimări de pe piața imobiliară, valoarea apartamentului este una destul de piperată și se ridică la 550.000 de euro.

Traian Basescu s-a mutat din vila de protocol
Traian Basescu s-a mutat din vila de protocol

Își poate plimba nepoții în Parcul Cireșarii

Ansamblul rezidențial în care s-a mutat fostul președinte se află în Sectorul 1, chiar în vecinătatea parcului Cireșarii, care a fost închis, culmea, chiar de pe vremea când era primarul Capitalei. De 1 iunie, însă, parcul fost redeschis, așa că fostul președinte Traian Băsescu are privilegiul de a-și plimba liniștit nepoțeii, nu puțini la număr.

Traian Băsescu (70 de ani) a fost declarat colaborator al Securității, miercuri, 23 martie, de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Imediat, fostul președinte a pierdut drepturile cuvenite foștilor șefi de stat, printre care și dreptul de a mai locui în vila de protocol din zona Primăverii, de unde a fost nevoit să se mute recent, dar a rămas și fără paza SPP.

Urmăriți Impact.ro și pe