Traian Băsescu, critici dure la adresa PNL. De ce l-a taxat, de fapt, pe premierul Orban

Diana Radu 25.06.2020, 10:01
Traian Băsescu, critici dure la adresa PNL. De ce l-a taxat, de fapt, pe premierul Orban

Traian Băsescu a lansat un set de critici dure la adresa PNL. Mai exact, fostul președinte acuză guvernarea Orban pentru adâncirea crizei economice și pentru faptul că nu a venit cu soluții eficiente în combaterea pandemiei.

Traian Băsescu îl taxează pe premierul Orban: „Este nevoie de acţiune, acum”

Fostul președinte susține că guvernarea PNL stagnează și că lipsa de implicare va avea urmări tragice. Mai mult, Băsescu spune că premierul Orban a scăpat pandemia de sub control. În plus, acesta nu a văzut nicio măsură luată în privința inundațiilor din ultima perioadă.

„Ar fi păcat, ca prin propria-i inacţiune, PNL să readucă la guvernare haita stângii. PNL, este nevoie de acţiune, acum! Orban, ai epidemie de coronavirus scăpată de sub control, ai inundaţii catastrofale, ai bani la dispoziţie şi nu eşti capabil să-i aduci în economie, ai o opoziţie care s-a urcat cu picioarele pe masa guvernului. Ce mai aştepţi, omule?”, a scris Băsescu pe Facebook.

traian basescu, critici, pnl, orban
Traian Băsescu îl taxează pe premierul Orban: „Este nevoie de acţiune, acum”

Traian Băsescu mai spune că în ceea ce privește criza economică, guvernarea Orban a oferit câteva ajutoare de şomaj şi câteva IMM-uri și cam atât. În acest context fostul lider se întreabă ce s-a întâmplat cu cele 3 miliarde de euro primiți de la Bruxelles.

„Fără a avea capacitatea construirii rapide a unui plan de acţiune credibil pentru a valorifica oportunităţile financiare şi fiscale puse la dispoziţie de Comisia Europeană, Guvernul pur şi simplu aşteaptă să vină lovitura năpraznică a crizei economice, fără a face nimic pentru a o evita sau a-i diminua duritatea. În România, criza economică este adâncită de inacţiunea guvernului şi nu de coronavirus”, mai precizează Băsescu.

Faptul că PNL nu i-a atitudine nu face decât să lase loc PSD-ului să facă presiuni publice și să mintă, astfel încât guvernul să comită o eroare fatală, mai susține Băsescu. Democrații presează dublarea alocațiilor pentru copiilor și creșterea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie.

Urmăriți Impact.ro și pe