Tragicomedia de la Deveselu. Ce au strigat oamenii care s-au strâns să sărbătorească în cimitir victoria primarului mort

Iancu Andreea 28.09.2020, 14:41
Tragicomedia de la Deveselu. Ce au strigat oamenii care s-au strâns să sărbătorească în cimitir victoria primarului mort

Românii din Deveselu au uimit o țară întreagă după ce au ales la alegerile locale un primar mort de câteva zile. Și pentru ca lucrurile să fie la fel de spectaculoase, câțiva cetățeni au decis să sărbătorească victoria primarului decedat chiar în cimitir, lângă mormântul proaspăt al acestuia.

Răpus de Covid-19 și ales primar după înmormântare

Ion Aliman ar fi putut să se considere un om norocos. Iubit de cetățeni și votat chiar și după înmormântare, fostul primar din Deveselu ar fi intrat chiar și în Cartea Recordurilor cu ușurință, după întâmplările recente. În urmă cu mai bine de o săptămână, cel care se afla în fruntea Primăriei din Deveselu a fost declarat decedat după o luptă cu infecția cu noul coronavirus. Totuși, la câteva zile distanță, el a câștigat alegerile locale chiar în ziua în care ar fi împlinit 57 de ani.

Acest lucru a putut fi posibil dintr-o eroare legislativă. După ce buletinele de vot au fost deja printate, autoritățile nu au mai putut face nimic pentru a-l scoate de pe lista de candidați pe decedatul Ion Aliman. Ba mai mult, PSD, partidul din care făcea parte, a continuat să îi convingă pe locuitorii din Deveselu să îl voteze pe candidatul decedat.

„Votaţi Aliman, el este primarul nostru!“, era sloganul care circula inclusiv duminică, alături de imaginile afișate pe mașinile din localitate.

Interesul a fost unul evident. După succesul de la urne al lui Aliman, viceprimarul Nicolae Dobre, ar urma să fie desemnat din nou viceprimar şi să conducă localitatea până la următoarele alegeri.

Localnicii din Deveselu, gest inedit pentru primarul mort și ieșit învingător la alegerile locale
Localnicii din Deveselu, gest inedit pentru primarul mort și ieșit învingător la alegerile locale

Sărbătoare la mormântul primarului: “Domnu’ primar, să ştiţi că i-am bătut la curu’ gol”

Cel care ar fi împlinit astăzi vârsta de 57 de ani, a primit o vizită neașteptată de la admiratorii săi. Câteva zeci de săteni din Deveselu au organizat un moment de sărbătoare în noaptea de duminică spre luni, la mormântul fostului primar. După ce s-au numărat voturile, iar Ion Aliman a obținut un scor de peste 70%, sătenii au pornit să sărbătorească alături de fostul primar, în cimitir.

Cetățenii s-au bucurat să îi dea în mod simbolic vestea celui trecut în neființă și chiar au rostit câteva vorbe de duh, în cadrul momentului de reculegere.

“Un moment de reculegere în cinstea acestui Om. Domnu’ primar, să ştiţi că i-am bătut la curu’ gol! E victoria dumneavoastră, v-o dedicăm! Şi pe viitoarea tot dumneavoastră v-o dedicăm. Să ştiţi că şi pe următoarea tot dumneavoastră v-o dedicăm. Ştim că de acolo de unde sunteţi ne vegheaţi. Dumnezeu să vă odihnească în pace! Nu vă vom uita niciodată. Eroul nostru!”, au fost vorbele rostite la mormântul lui Ion Aliman, potrivit adevarul.ro.