Primarul din Deveselu a murit, după ce a fost diagnosticat cu coronavirus. Cu ce alte probleme de sănătate se mai confrunta

Stan Filon 17.09.2020, 11:21
Primarul din Deveselu a murit, după ce a fost diagnosticat cu coronavirus. Cu ce alte probleme de sănătate se mai confrunta

Edilul comunei Deveselu, Ion Aliman, a murit după ce s-a infectat cu coronavirus! Bărbatul avea 57 de ani și a murit la Spitalul Colentina, în urma unor complicații apărute după ce a contractat noul virus. Primarul suferea de mai multe boli, care au complicat fatal situația.

Primarul comunei Deveselu a murit după ce s-a infectat cu coronavirus

Aliman fusese confirmat cu noul coronavirus, la începutul lunii septembrie, când a fost internat la Spitalul Municipal Caracal. Ulterior, la cererea familiei, el a fost transferat la Spitalul Colentina din Capitală, relatează gazetanoua.ro. Din primele informații, acesta avea diabet și suferise și un transplant renal.

Ion Aliman era primar al comunei Deveselu din anul 2012, iar la alegerile din 27 septembrie își depusese candidatura pentru al treilea mandat. Comuna Deveselu a devenit celebră în România, după ce a fost aleasă pentru a adăposti scutul anti-rachetă american.

Primarul comunei Deveselu a murit dupa ce s-a infectat cu coronavirus
Primarul comunei Deveselu a murit dupa ce s-a infectat cu coronavirus

1713 de noi cazuri de coronavirus au fost depistate în doar 24 de ore

Situația este din ce în ce mai gravă legată de pandemia de coronavirus, care se răspândește cu rapiditate. Ieri, 16 septembrie, au fost depistate un număr record de noi cazuri: 1.713. Până astăzi, 4.285 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 15.09.2020 (10:00) – 16.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 49 de decese (33 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani. Toate cele 49 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.854. Dintre acestea, 471 sunt internate la ATI.

Urmăriți Impact.ro și pe