Sinaia și-a deschis „porțile” pentru schiori. A început oficial sezonul de schi. Câte persoane au stat nerăbdătoare la cozi în prima zi

Stan Filon 18.12.2020, 19:28
Sinaia și-a deschis „porțile” pentru schiori. A început oficial sezonul de schi. Câte persoane au stat nerăbdătoare la cozi în prima zi

S-a deschis sezonul de schi, iar împătimiții sporturilor de iarnă au luat cu asalt stațiunea Sinaia! Aceștia s-au bucurat de o zi perfectă. Soare, zăpadă consistentă și prietenie, în pandemie! Chiar dacă masca și distanțarea socială rămân obligatorii și pe pârtii,unii au mai uitat.

S-a dat startul la sezonul de schi, la Sinaia

Au fost cozi mari astăzi la instalațiile de transport pe cablu din Sinaia, acolo unde s-a început sezonul de schi. Sunt 15 kilometri de pârtii cu un strat consistent de zăpadă, toate aflate la mare altitudine, iar asta i-a atras pe împătițiți ca un magnet.

Soarele a strălucit la cota 2000, vântul nu și-a făcut simțită prezența, astfel că doar așteptarea la instalațiile pe cablu le-a cam tăiat avântul schiorilor.

S-a dat startul la sezonul de schi, la Sinaia
S-a dat startul la sezonul de schi, la Sinaia

Turiștii au luat cu asalt pârtiile, dar au stat mult la cozi

”Avem un nou teleschi pe care chiar astăzi l-am inaugurat, are o lungime de 570 de m și văd că e foarte utilizat. Ne-a ajutat Dumnezeu și am reușit să deschidem aici în partea de sus a domeniului schiabil”, a declarat Cătălin Ticu, Transport Urban Sinaia, pentru aceeași sursă.

Așteptarea nu i-a împiedicat însă pe turiști să se simtă foarte bine, chiar dacă au stat umăr la umăr, în plină pandemie de coronavirus.

”Este perfect, vremea e bună, partie bună…aici e o problemă. Se stă mult. Acum și-a mai dat drumul dar de dimineață a fost coadă foarte mare, se stătea peste o jumătate de oră. Înghesuială”, a povestit un schior pentru știrileprotv.ro.

Pârtiile din România rămân deschise, pe când cele din Occident au tras oblonul

Pârtiile din România i-au atras și pe schiorii străini, dearece multe stațiuni cu tradiție din Europa au rămas închise din cauza pandemiei de coronavirus. Autoritățile din Italia, de exemplu, s-au temut că numărul mare de turiști va spori numărul de cazuri de coronavirus. De această situație ar putea profita însă România.

”Ne întoarcem acasă la noi și în Italia sunt închise și macar să …enjoy the snow…”, a mărturisit o altă tusită. Oricât de mare e elanul, salvamontiștii ne sfătuiesc să pornim întăi pe pârtiile ușoare până ne recăpătam agilitatea.

Sezonul de schi îngrijorează autoritățile din România. ”Nu se respectă principiul distanțării în zona de așteptare, acolo oamenii sunt unii lângă ceilalți. Da, am văzut că poartă mască, dar oamenii sunt foarte aproape, în mod normal un astfel de rând trebuie să fie mult mai dispersat și mult mai lung”, a declarat secretarul de Stat Raed Arafat.

”Cred că este momentul ca și cei care organizează aceste pârtii, care vizualizează desfășurarea activității să ia niște măsuri care de altfel sunt și impuse în acest moment iar organele în drept să verifice respectarea acestor reguli”, a spus și Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Jandarmeria a anunțat că vă patrula mai mult pe parții, în iarna aceasta, pentru a le aminti turiștilor să respecte regulile de protecție.

Urmăriți Impact.ro și pe