Tragedie în Timișoara. Frigul din apartamente a făcut primele victime. Bărbat găsit mort, iar fiica lui este în stare gravă, după ce s-au încălzit la aragaz

Tragedie în Timișoara. Frigul din apartamente a făcut primele victime. Bărbat găsit mort, iar fiica lui este în stare gravă, după ce s-au încălzit la aragaz

Zeci de mii de locuitori ai Timișoarei tremură în case de frig, după ce compania de termoficare a oprit gazul din cauza datoriilor. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, situația este dramatică în cel mai mare oraș din vestul țării. Localnicii au rămas fără căldură şi apă caldă când temperaturile de afară se apropie de limita înghețului în timpul nopții.

Frigul din apartamente a făcut primele victime, în Timișoara

Timișorenii sunt extrem de revoltați, din cauză că nu mai au apă caldă și căldură în calorifere. Datoriile acumulate de compania de termoficare au dus la oprirea gazului. Afectate de lipsa acestor utilități sunt și spitalele, dar și creșele din oraș.

Vecinii, alertați de mirosul puternic de gaz

Din păcate, lipsa căldurii din apartamente a făcut primele victime, în Timișoara. Un bărbat de 66 ani a fost găsit fără viață în casă, iar fiica lui, în vârstă de 38 ani, a ajuns în stare gravă la spital, după ce s-au încălzit la aragaz. Cei doi s-au intoxicat cu monoxid de carbon. La sosirea pompierilor, în locuință nu se putea respira din cauza acumulării de gaze. Tatăl și fata lui au dat drumul la aragaz, ca să se încălzească. Până şi câinele familiei a avut nevoie de oxigen, pentru a supravieţui, fiind, la rândul său, intoxicat cu monoxid de carbon.

Alarma a fost dată de vecini, care au simțit un miros puternic de gaz pe scara blocului. Angajaţii ISU i-au găsit pe cei doi timișoreni în casă, inconștienți. La scurt timp, și-au dat seama că bătrânul a decedat, iar fiica lui trebuie trebuie transportată de urgență la spital.

„Cineva a lăsat gazul pornit şi… Asta am înţeles, din ce s-a auzit. Să se încălzească”, a declarat o vecină a celor doi, pentru Observator.

S-au încălzit la ochiurile de la aragaz

În apartament era foarte frig, o situaţie cu care se confruntă toţi timişorenii, din cauza lipsei de căldură din calorifere. Vrând să se încălzească, doi membri ai unei familii au dat drumul la aragaz, însă locuința s-a umplut de monoxid de carbon.

„Am înţeles că se simţea miros de gaz şi că persoanele nu răspundeau la uşă. Au sunat pompierii, au încercat să urce sus, la balcon, dar na, cam complicat, nu s-a putut”, au spus vecinii.

Cine ii va amenda pe romanii care nu isi monteaza repartitoare de caldura

Cealaltă fiică a bărbatului a sunat la 112

Oamenii legii au fost sunați și de cealaltă fiică a bărbatului, îngrijorată fiind că tatăl şi sora ei n-au răspuns la telefon toată ziua.

 „În jurul orei 21:15, polițiștii Secției 3 Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că, într-un imobil de pe strada Dumitru Kiriac, din Timișoara, a fost găsit decedat un bărbat, de 66 de ani, iar fiica lui, în vârstă de 38 de ani, a fost găsită în stare de inconștiență”, a precizat Aurora Voicilă, purtător de cuvânt IPJ Timiș, pentru aceeași sursă cittaă.

Tânăra de 38 de ani, găsită inconștientă în apartament, a fost transportată la spital și se află în stare gravă.

„Ea a venit cu insuficienţă respiratorie, cu intoxicaţie cu monoxid de carbon”, a zis Dan Ciapa, medic UPU, Spitalul Județean Timișoara.

Inclusiv animalul de companie al familiei a fost intoxicat

Concentrația de monoxid de carbon era atât de mare în apartamentul celor doi timișoreni, încât până și câinele familiei a fost intoxicat. Patrupedul a avut nevoie de oxigen, pentru a-şi reveni.

Aproximativ 56 de mii de locuințe din Timişoara au rămas fără căldură, după ce furnizorul de gaze a sistat livrarea din cauza datoriilor.

Ce precizări a făcut primarul Dominic Fritz

Miercuri la prânz (n.r. – 27 octombrie), primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat mândru că a găsit o soluţie, ce-i drept temporară.

„Am reușit să găsim o soluție de avarie cu un alt furnizor de gaz. În seara asta, Colterm va fi reconectat la gaz și va putea reporni sistemul de încălzire.”, a transmis Fritz pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe