Marele oraş din România care rămâne fără apă caldă şi căldură. E o situaţie tragică: Spitalul, afectat şi el

Stan Filon, Paul Dobrescu 27.10.2021, 11:16
Marele oraş din România care rămâne fără apă caldă şi căldură. E o situaţie tragică: Spitalul, afectat şi el

Timișorenii stau în frig, după ce compania E.On a oprit marți robinetul de gaz către compania de termoficare Colterm, care recent a intrat în insolvență. 57 de mii de gospodării, spitale și școli au rămas fără căldură, după ce E.On a oprit furnizarea de gaz către compania de termoficare, din cauza datoriilor neplătite de 70 de milioane de lei!

Timișoara a rămas fără apă caldă și căldură

Se anunță o iarnă de coșmar pentru timișoreni. Pe lângă locuințele și școlile care vor rămâne fără căldură și apă caldă, și spitalele își vor primi pacienții într-un frig ca afară, în plină pandemie de coronavirus. Bolnavii veniți să se trateze în spitalele din Timișoara au șanse să plece acasă mai bolnavi decât au venit, iar primarul Dominic Fritz nu are soluții, însă promite că le caută.

Acesta a făcut un apel la companiile naționale să ajute Colterm și reamintește că trebuie să dubleze facturile timișorenilor la căldura și apă caldă. ”Fac un apel catre furnizorii de gaz din Romania, mai ales catre companiile de stat, Romgaz, Electrica, de exemplu, sa ne ajute in aceasta situatie. Eu sunt dezamagit de decizia E.On, dupa ani de zile in care timisorenii au platit facturi. Sunt dezamagit de aceasta decizie crunta, care are consecinte pentru multi dintre timisoreni.

Timisoara a ramas fara apa calda si caldura
Timisoara a ramas fara apa calda si caldura

”Colterm a vandut mult sub pretul pieței”

In acelasi timp, astazi instanta a si deschis procedura de insolventa pentru Colterm. Insolventa inseamna ca acum compania poate sa se concentreze tocmai pe plata facturilor curente si nu mai trebuie sa dea banii ce-i are pe datoriile istorice si sper ca asta ne va ajuta sa gasim inclusiv o solutie.

Eu sunt foarte constient ca in acest context, sa anunt si o propunere de majorare a tarifului poate sa para absurd, dar tocmai pentru ca Colterm a vandut mult sub pretul pietei ne-a adus in situatia in care suntem. Tocmai faptul ca aceasta diferenta a fost rostogolita, a fost lasata ca datorii, asta e motivul pentru care s-a intrat acum in insolventa.

Cred ca este necesar sa adaptam tariful, Colterm a facut un calcul si a spus ca ar trebui sa se tripleze, e destul de evident ca o triplare nu ar fi realist sau suportabil de catre populatie, de aceea propunerea mea este de o dublare, ceea ce stiu ca inca este mult, dar cred ca este un pas necesar pentru a creste increderea furnizorilor ca Colterm poate sa incaseze si sa plateasca pretul real”, a mai spus Dominic Fritz.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...