Tragedie în Australia, după ce două elicoptere s-au ciocnit în aer. Patru persoane și-au pierdut viața

Elena Avramescu 03.01.2023, 11:11
Tragedie în Australia, după ce două elicoptere s-au ciocnit în aer. Patru persoane și-au pierdut viața

Două elicoptere s-au ciocnit în zbor, la o altitudine nu foarte mare, de numai 300 de metri, iar tragedia s-a petrecut atunci când unul dintre ele se pregătea de aterizare, iar cel de-al doilea decolase. Din nefericire, impactul a fost atât de de violent încât a dus la moartea a trei pasageri, doi turiști britanici, și a pilotului din cel de-al doilea elicopter.

Patru morți după ce două elicoptere s-au ciocnit în Australia

În timpul ciocnirii celor două elicoptere, alte trei persoane din același aparat de zbor au fost rănite, în timp ce pasagerii și pilotul din elicopterul care se pregătea să aterizeze au suferit răni ușoare.

Printre cele patru persoane care şi-au pierdut viaţa în urma coliziunii în zbor a două elicoptere se aflau și doi turişti britanici, după cum au anunţat marţi autorităţile.

Ulterior, oamenii legii din statul Queensland au confirmat faptul că cele două elicoptere s-au ciocnit la aproximativ 300 de metri în aer luni după-amiază în timp ce unul ateriza şi celălalt decola în apropierea parcului marin Sea World.

Tragedie in Australia, dupa ce doua elicoptere s-au ciocnit in aer
Doua elicoptere s-au ciocnit in aer in Australia

Se pare că elicopterul care decola s-a prăbuşit, provocând moartea a patru dintre cele şapte persoane aflate la bord, între care şi pilotul Ashley Jenkinson, în vârstă de 40 de ani, şi doi turişti din Marea Britanie, în timp ce al doilea elicopter care transporta şase persoane a aterizat pe o mică porțiune de nisip din apropiere, astfel că cinci persoane au suferit răni uşoare.

În scurt timp, autorităţile urmează să dezvăluie identitatea celorlalte trei persoane care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident, fiind vorba despre o femeie de 57 de ani şi un bărbat de 65 de ani din Marea Britanie, care erau căsătoriţi, dar şi o femeie de 36 de ani din New South Wales.

Supravieţuitorii din elicopterul prăbuşit sunt doi băieţi de 9 şi 10 ani, şi o femeie de 33 de ani, iar aceștia au fost transportaţi de urgență la spital cu răni grave. Ulterior s-a aflat că băiatul de 10 ani se află în stare critică, iar femeia de 33 de ani şi băiatul de 9 ani au fost grav răniţi, potrivit autorităţilor.

Biroul australian de securitate a transporturilor a anunţat că a fost deschisă o anchetă asupra accidentului împreună cu poliţia locală, iar un raport preliminar va fi publicat în aproximativ opt săptămâni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...