Tragedie fără margini în județul Timiș. Un tânăr fără permis auto a provocat un accident cu doi morți și 10 răniți, după care a fugit

Cătălina Burghelea 11.11.2021, 10:25
Tragedie fără margini în județul Timiș. Un tânăr fără permis auto a provocat un accident cu doi morți și 10 răniți, după care a fugit

Un accident grav de circulație s-a produs, miercuri seară, în județul Timiș. Doi oameni și-au pierdut viața și alți 10 au fost răniți, după ce un autoturism s-a răsturnat pe marginea drumului. Toate persoanele sunt cetățeni străini. Șoferul care a produs tragedia a fugit de la accident. Tânărul nu avea permis de conducere. În cursul nopții, fugarul s-a predat.

Accident extrem de grav în județul Timiș

Accidentul rutier s-a produs pe drumul judeţean 593, între localităţile Biled şi Iecea Mică. La ieşirea din comuna Biled, aflată pe DN 6, care leagă Timişoara de vama Cenad, spre Ungaria, au fost instalate mai multe filtre de poliţie. De asemenea, Poliţia de Frontieră a trimis în zonă o cameră cu termoviziune pe câmp, între Iecea Mică şi Biled. Toate aceste acţiuni au fost create pentru găsirea șoferului care se afla la volanul maşinii răsturnate, în momentul accidentului.

Șofer fără permis a provocat o tragedie fără margini

Inițial, poliţiştii au precizat că şoferul nu a putut fi identificat.

„Nu s-a putut stabili care dintre persoanele găsite la faţa locului ar fi şoferul autoturismului, poliţiştii efectuând verificări în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor producerii accidentului, precum şi a identificării conducătorului auto”, a transmis IPJ Timiş.

Martorii au dezvăluit că tânărul a fugit imediat după impact, însoţit de alte persoane. Maşina pe care a condus-o fără permis auto avea o capacitate maximă de şapte persoane, iar în momentul producerii accidentului în interiorul ei s-au aflat 12 oameni.

12 pasageri, înghesuiți într-o mașină cu cinci locuri

Din primele cercetări ale polițiștilor a rezultat că autoturismul a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat. În urma impactului, doi bărbați au decedat, iar 10 persoane au fost rănite. Cei 12 călătoreau într-un autoturism cu cinci locuri. Echipajele medicale i-au preluat pe răniți și i-au transportat la spitalele din oraș.

La fața locului s-au deplasat de urgență o autospecială de primă intervenție, o autospecială de descarcerare, 3 echipaje SMURD, o autospecială de transport personal și victime multiple și 16 pompieri. De asemenea, la fața locului s-au deplasat și 4 ambulanțe SAJ și voluntarii de la SVSU Iecea Mare, SVSU Carpinis și SVSU Jimbolia”, a transmis ISU Timiș.

S-a dat alarma imediat

Un elicopter a survolat zona în care s-a produs tragedia, iar polițiști dfrontieră l-au căutat pe șoferul fugit de la accident prin împrejurimi.  În cele din urmă, în cursul nopții, tânărul s-a predat polițiștilor, notează Agerpres. Acesta a părăsit locul accidentului rutier în zona localităţii Iecea Mică, în urma căruia doi cetăţeni străini au murit şi alţi 10 au fost răniţi.

Cine este șoferul fugar

Şoferul este cetăţean român, are 22 de ani şi nu deţine permis auto. Acesta este din județul Neamț, iar în ziua accidentului fusese în Serbia, pentru a negocia transferul transfugilor pe care, de altfel, i-a preluat după ce au pătruns în România.

Pe numele tânărului, care a fost şi el rănit în impact, a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Cercetările cu privire la acest caz sunt efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Poliţiştii Biroului Rutier Timişoara continuă ancheta, pentru stabilirea exactă a cauzelor şi a condiţiilor producerii accidentului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...