Tragedie fără margini în Argeș: un copil de cinci ani a pierit într-un accident teribil. Cum s-au petrecut lucrurile

Cristian Cojocaru 07.02.2021, 13:11
Tragedie fără margini în Argeș: un copil de cinci ani a pierit într-un accident teribil. Cum s-au petrecut lucrurile

Un accident teribil a avut loc seara trecută în județul Argeș, soldat cu decesul unui copil de cinci ani. Accidentul rutier s-a petrecut în comuna Moșoaia, iar Poliția Argeș a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală.

Un copil de cinci ani a murit in urma unui accident rutier în județul Argeș

Seara trecută în jurul orei 19:00 pe DN 67B, pe ruta Pitești-Drăgășani, în comuna Moșoaia, a avut loc un grav accident rutier. În coliziune au fost implicate un autoturism  și autobasculantă de răspândire antiderapant, dotat cu lamă de deszăpezire, care venea din sens opus. Autoturismul era ocupat de șofer, o femeie de 34 de ani, un copil de cinci ani respectiv sora acestuia de 9 ani, și o

În urma accidentului, copilul de cinci ani și-a pierdut viața, iar sora lui a scăpat cu răni ușoare. Femeia de 34 de ani se află în stare gravă, fiind transportată de urgență la spital, împreună cu fiica sa. Accidentul s-a produs în urma neadaptării la condițiile meteo, la acea oră fiind o ceață densă, Argeșul aflându-se sub cod galben de ceață, determinând scăderea vizibilității.

Copilul decedat este fiul unui pompier având gradul de plutonier adjutant de la Detașamentul Pitești din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș. Fetița a suferit răni ușoare, astfel că nu a fost nevoie de descarcerare. Soția pompierului se află încă în stare gravă la spital. Pompierul nu a dorit să i se facă publică identitatea.

În urma accidentului, copilul de cinci ani și-a pierdut viața, iar sora lui a scăpat cu răni ușoare
În urma accidentului, copilul de cinci ani și-a pierdut viața, iar sora lui a scăpat cu răni ușoare

În urma verificărilor s-a întocmit dosar penal

Potrivit Biroului de presă al Poliției Argeș, din verificările preliminare s-au stabilit cauzele accidentului, astfel că s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

”Din verificările preliminare efectuate de polițiștii Serviciului Rutier Argeș s-a stabilit că o femeie de 34 de ani din Pitești, care a conducea un autoturism pe DN 67B, din direcția Vedea către Pitești, ar fi intrat în coliziune cu o autobasculantă, condusă din sens opus de un bărbat de 48 de ani din Pitești, în împrejurări care vor fi stabilite în urma cercetărilor.

Din păcate, din accident a rezultat decesul unui copil de 5 ani, pasager în autoturism, vătămarea corporală gravă a conducătoarei auto și rănirea ușoare a unei minore de 9 ani, din același autorurism. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produse evenimentul rutier.”, informează Biroul de presă al Poliției Argeș.

Urmăriți Impact.ro și pe