Tragedie aviatică în America de Sud. Un avion cu 8 oameni la bord s-a prăbușit într-o zonă rezidențială

Anca Manolica 21.11.2022, 20:52
Tragedie aviatică în America de Sud. Un avion cu 8 oameni la bord s-a prăbușit într-o zonă rezidențială

O tragedie aviatică a avut loc luni, 21 noiembrie, într-o zonă rezidențială din Medellin, America de Sud. Un avion de mici dimensiuni, care  avea 8 oameni la bord, s-a prăbușit, din păcate, fiind declarat decesul tuturor victimelor. Care au fost cauzele prăbușirii și ce au transmis autoritățile.

Tragedie aviatică în Columbia, soldată cu 8 decese

Un avion ușor s-a prăbușit luni dimineață într-o zonă rezidențială din Medellin, a anunțat primăria celui de-al doilea cel mai populat oraș din Columbia. Compania care operează aerogara a precizat că zborul transporta șase pasageri și doi membri ai echipajului, iar rezultatul este tragic: cei doi piloți și cei șase pasageri au murit direct în momentul impactului, relatează ziarul El Tiempo.

Potrivit primarului Daniel Quintero Calle, incidentul a avut loc luni dimineață în cartierul Belén Rosales, aeronava decolând de pe aeroportul local Olaya Herrera cu destinația municipalitatea Pizarro, Chocó.

„Era un avion bimotoare Piper care acoperea ruta de la Medellin la municipalitatea Pizarro, departamentul Chocó. La decolare, a raportat defecțiuni la motor, nu a mai ajuns la aeroport”, a scris acesta pe contul său de Twitter.

Zona în care s-a prăbușit avionul este adiacentă aeroportului Olaya Herrera, al doilea ca mărime din oraș, care este folosit în principal pentru a acoperi rutele locale.

Tragedie aviatică în America de Sud
Tragedie aviatică în America de Sud

Casa în care s-a prăbușit avionul era nelocuită

Potrivit informațiilor din presa internațională, 35 de pompieri de la primăria din Medellin și specialiști în domeniul aeronautic au fost mobilizați imediat pentru a stinge incendiul. Când au ajuns în zonă, au găsit flăcări la șapte case care, în urma impactului puternic, au fost complet distruse. Se pare că nu au fost raportate persoane rănite.

Departamentul Administrativ de Management al Riscului Dezastrelor a descris drept un miracol faptul că nu au existat ocupanți în casa în a existat cel mai mare impact. Cu câteva minute înainte, proprietarul ieșise pentru a rezolva unele treburi. În total, este vorba despre 7 case și 6 clădiri cu trei etaje cu pagube structurale, la care se adaugă riscul de prăbușire a unei alte structuri din apropiere.

„Am simțit cum avionul se scufundă și sunetul motorului. Totul a explodat și oamenii au început să țipe, iar totul era portocaliu. Geamurile au căzut, erau resturi și totul era fierbinte. M-am uitat afară și am văzut că era foc, mi-am luat obiectele de valoare și am ieșit”, a povestit un martor al tragediei, potrivit publicației elcomercio.pe.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...