Trafic restricționat în acest weekend în București. Ce străzi trebuie să evite șoferii

Ana Anitoiu 14.10.2022, 18:38
Trafic restricționat în acest weekend în București. Ce străzi trebuie să evite șoferii

Traficul este restricționat în acest weekend în București, pentru desfășurarea mai multor evenimente: Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii București, proiectul „Străzi deschise”, Outline Streetart Festival, tragerea la sorți Euro Under 21 și meciul FCSB-UTA Arad de la Arena Națională. Autoritățile au anunțat ce străzi trebuie să evite șoferii pe 15 și 16 octombrie.

Ce restricții de trafic sunt pentru Spotlight

Conform Primăriei Capitalei, pentru Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii București, nu este afectat traficul din intersecții, iar strada Ion Câmpineanu poate fi traversată. Însă, vineri, 14 octombrie, între orele 18:00 și 00:00, este restricționat traficul rutier pe Calea Victoriei, segmentul de drum cuprins între Piața Revoluției și bulevardul Regina Elisabeta.

Sâmbătă și duminică, 15 – 16 octombrie, între orele 11:00 – 00:00, se restricționează traficul rutier pe Calea Victoriei, mai precis porțiunea dintre Piața Victoriei și Splaiul Independenței.

Trafic restrictionat in acest weekend in Bucuresti. Ce strazi trebuie sa evite soferii
Restrictii de circulatie, in Bucuresti. Foto: Inquam Photos / George Calin

Restricții pentru șoferi, în cadrul proiectului „Străzi deschise”

Proiectul „Străzi deschise” se încheie în acest weekend, cu un program festiv pe Calea Victoriei și în cartierul Rahova. Traficul rutier pe Calea Victoriei se derulează pe timpul nopții până dimineața, în ziua de sâmbătă spre duminică, în intervalul orar 23.00 – 11.00.

De asemenea, circulația este restricționată pe strada Bârcă, între Calea Rahovei și Dumbrava Nouă, începând de vineri, 14 octombrie 2022, ora 22.00, până luni, 17 octombrie 2022, la ora 6.00, după care traficul revine la normal.

Restricții de circulație în București, pentru Outline Streetart Festival

Un alt eveniment cu impact asupra traficului din București în acest weekend este festivalul de artă stradală „Outline Streetart Festival – Artogether”.

Prin urmare, sâmbătă, circulația este restricționată pe strada Pictor Arthur Verona, pe segmentul de drum cuprins între intersecția cu strada Alexandru Dimitrie Xenopol și cu strada Jean Louis Calderon.

Restricții în trafic, pentru tragerea la sorți a Campionatului European Under 21 și meciul FCSB – UTA Arad

Tragerea la sorți a Campionatului European Under 21 este programată pentru marți, 18 octombrie, ora 19:00, la Ateneul Român. Însă, traficul auto începe să fie restricționat încă de duminică, 16 octombrie, de la ora 17.00, până pe 18 octombrie, ora 23.00, pe strada Benjamin Franklin, segmentul de drum cuprins între Piața George Enescu și strada Nicolae Golescu.

De asemenea, pentru același eveniment, traficul este restricționat, pe 18 octombrie, între orele 9:00 și 23:00, pe strada Constantin Esarcu; între orele 17.00 și 19.00, pe banda I de circulație a Căii Victoriei, segmentul de drum cuprins între strada George Enescu și intrarea în hotelul Radisson Blue; iar între orele 20.00 – 23.00, pe banda I de circulație a bulevardului Iancu de Hunedoara, pe sensul către Calea Dorobanților, în dreptul clădirii Metropolis Center.

Totodată, traficul rutier din Capitală se restricționează pentru meciul de fotbal FCSB – UTA Arad, duminică, de la ora 18:30, pe Bulevardul Pierre de Coubertin, între strada Vatra Luminoasă și rondul de intrare în Arena Națională.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...