Gabriela Firea dă de pământ cu actualul primar al Capitalei. Mărul discordiei: Arena Națională. Ce a ieșit la iveală

Badea Violeta 09.08.2022, 15:48
Gabriela Firea dă de pământ cu actualul primar al Capitalei. Mărul discordiei: Arena Națională. Ce a ieșit la iveală

Fostul și actualul primar al Capitalei s-au contrazis pe o nouă temă. Gabriela Firea vine cu replica, după ce Nicușor Dan a acuzat-o că a minţit în legătură cu acoperişul Arenei Naţionale. Fostul edil a prezentat pe Facebook mai multe documente pentru a face dovada că stadionul a avut contract de mentenanță și îl numește pe rivalul său „un primar mincinos”.

Replici dure între Gabriela Firea și Nicușor Dan

Scandalul dintre fostul și actualul primar al Capitalei a pornit după ce Nicuşor Dan a anunţat pe pagina sa de Facebook că a semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale.

Tototdată, acesta aprecizat că, în timpul mandatului Gabrielei Firea, stadionul nu a beneficiat de o întreținere specializată. Afirmațiile lui Nicușor Dan au enervat-o la culme pe Gabriela Firea, așa că aceasta a oferit imediat replica.

„Prezint aici dovezile că Nicușor Dan este un primar mincinos, incapabil să accepte adevărul, nu doar incompetent. Eu vin cu documente, Nicușor scrie metafore pe Facebook!

Așa cum nu reușește să se țină de cuvânt în privința promisiunilor din campanie dar nici să continue lucruri începute de mine și de echipa mea, nu poate nici să recunoască situația de la Arena Națională de care este răspunzător în totalitate.

Am spus adevărul și vă prezint documentele pe care dl Dan se face că nu le cunoaște. Deși, detaliile de mai jos sunt și în celebrul raport al corpului de control pe care-l vântură același Nicușor Dan. Ori l-au mințit subordonații, ori nu a înțeles ce au scris acolo. Sau, cine știe? Nu vrea să se afle că falimentul în care a împins cu bună știință Compania Municipală Tehnologia Informației a dus la tot ce acuză chiar el acum.

Postez câteva capturi din acele documente, în care totul este foarte clar:

1. Arena Națională A AVUT MEREU contract de mentenanță pentru toate sistemele, inclusiv pentru acoperișul retractabil.
În acordul-cadru nr. 694/23.05.2018, semnat între Primăria Capitalei și asocierea a două companii municipale, a fost inclusă mentenanța preventivă pentru „sisteme electromecanice cu regim special”. Acoperișul retractabil al Arenei Naționale și video-cubul fac parte dintr-un astfel de ansamblu. Ele nu pot funcționa separat. Acordul și contractele subsecvente sunt publice.

2. Arena Națională A RĂMAS FĂRĂ MENTENANȚĂ la acoperișul retractabil când Nicușor Dan a FALIMENTAT și închis Compania Municipală Tehnologia Informației.
Această companie asigura mentenanța preventivă și a avut grijă ca acoperișul să funcționeze. Toate mecanismele defecte au fost înlocuite, iar achizițiile pot fi verificate pe SICAP! Compania Municipală a lucrat permanent cu reprezentantul producătorului.

3. Acoperișul NU ERA STRICAT în Decembrie 2020, când deja dl Dan era primar general, drept dovadă că a putut fi închis la solicitarea organizatorilor meciului FCSB-UTA. Dar a fost ținut închis patru zile la temperaturi scăzute, contrar indicațiilor producătorului, și s-a stricat când s-a încercat retragerea copertinei. Nimeni nu s-a opus atunci, niciun specialist din jurul lui Nicușor Dan! Defecțiunile provocate atunci sunt, de altfel, recunoscute și de reprezentantul producătorului, chemat să facă reparațiile.

4. În anul 2020, Primăria Capitalei a încercat contractarea unor servicii suplimentare de mentenanță corectivă pentru acoperișul retractabil. Licitația a fost anulată pentru că singura ofertă primită a fost considerată neconformă.

⁉️ Domnule primar care ați distrus Capitala, ce mai aveți de zis? Tot vorbe goale pe Internet?”, a scris fostul primar al Capitalei pe Facebook.

Acuzațiile lui Nicușor Dan

După replica Gabrielei Firea din data de 6 august, actualul primar al Capitalei a venit cu o nouă serie de acuzații la adresa fostului edil. Potrivit acestuia, specialiştii aduşi, după acţionarea defectuoasă a acoperişului în decembrie 2020, au fost aduşi de către ea de la Compania Municipală Tehnologia Informaţiei, nu de către el.

„Fostul primar Firea spune trei minciuni pe subiectul acoperişului Arenei Naţionale.

1. Spune că în decembrie 2020 acţionarea defectuoasă a acoperişului a fost făcută de specialiştii aduşi de mine. Nu, erau specialiştii aduşi de ea în Compania Municipală Tehnologia Informaţiei, de care nu am putut scăpa decât după Euro 2020, căci nu mai aveam timp să relicităm toate contractele în curs până la Euro.

2. Spune că acea acţionare defectuoasă a stricat acoperişul. Nu, acoperişul era deja stricat şi specialiştii de la Compania Municipală l-au blocat acţionându-l deşi ştiau că este stricat.

3. Mai spune ca a avut contract de mentenanţă pentru acoperiş. Un astfel de contract nu exista”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...